“12 Strong” på Blu-ray

image_pdfimage_print

12 Strong

Original titel: 12 Strong
Genre: Action, krig

Spilletid: 2 timer og 10 minutter
Skuespillere: Chris Hemsworth, Michael Shannon og Michael Peña

Filmselskab: Nordisk Film
Udgivelsesdato: 21. juni 2018

DUO stjerner III

 

 

Tak til Nordisk Film for anmeldereksemplaret.

’12 Strong’ er en stærk og barsk film, som fortæller om hidtil hemmelig mission, som der nu er blevet delt med offentligheden. En flot hyldest til soldaterne.

streg

Resumé

Efter 11. september må USA svare igen på angrebet fra Al-Qaeda. En eliteenhed bliver samlet og bliver de første amerikanske soldater, der skal sendes til Afghanistan på livsfarlig og hemmelig mission. De skal overbevise general Rashid Dostum om at slå sig sammen med dem i kampen mod deres fælles fjende. Udover at skulle kæmpe mod talibanerne og Al-Qaeda-allierede, skal de også overvinde mistilliden og den dybe kulturelle kløft mellem dem.

streg

Anmeldelse

’12 Strong’ var egentlig ikke en film, jeg havde hørt om, før jeg fik mulighed for at anmelde den. Men da jeg først læste, hvad den handlede om, vidste jeg, at jeg ville se den. Jeg kan godt lide at se film, der er er baseret på virkelige begivenheder, og synes også at krigsfilm er utrolig spændende og lærerige.

Det er en virkelig barsk og stærk film, som er baseret på virkelige hændelser. Selv starten på filmen var jeg vild med, da det er små klip af nogle af de angreb, talibanerne stod bag, og hvordan nogle af verdens ledere reagererede på det dengang. Det er fedt, at der nu bliver åbnet mere og mere op for hidtil hemmelige missioner, så man kan få mere viden om, hvad der skete dengang.

Jeg er helt vild med det cast, de har hyret til filmen. De formår at fortælle historien rigtig godt og hylde de soldater, der kæmpede i Afghanistan dengang. Det er vildt at tænke på, at alt det er foregået, og jeg kunne heller ikke undgå at håbe på, at alle ville komme hjem med livet i behold.

Det er en flot indspillet krigsfilm, som jeg er sikker på, at andre også vil synes er interessant at se, hvis man godt kan lide den genre, og i det hele taget at få et større indblik i verdenen, og hvordan den hænger sammen. Man får lov til at komme tæt på nogle soldater, som har sat deres liv på spil for resten af verden, og samtidig se det samspil, de har med hinanden, hvilket jeg syntes var hyggeligt og sjovt oven på alt det alvorlige. Mine varmeste anbefalinger herfra.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.