“7 dage” af Eve Ainsworth

7 dage

Originaltitel: 7 days 
Forfatter: Eve Ainsworth
Udgivelsesdato: 1. august 2015
Sidetal: 251
Forlag: Alvilda
Oversat af: Vibeke Bruun Arildsen

DUO stjerner III

 

 

 

 

Jeg kunne rigtig godt lide ‘7 dage’, og synes det var rigtig godt at læse om mobning, hvor man får historien fra begge sider.

streg

Resumé

Kez har ingen problemer med selvværdet. Hun er smuk, populær og har en kæreste. Jess går rundt med dårligt selvværd. Hun følger hver dag sin lillesøster i skole, fordi hendes mor arbejder hele natten for at tjene penge til familien. Jess er overvægtig og kejtet, og derfor et nemt offer for mobning. Pludselig er der en der vil hjælpe hende. Problemet er bare, at det er Kez’s kæreste.

streg

Anmeldelse

Jeg synes at bogen er rigtig god, da man ser begge sider af mobning. Man ser mobberens synspunkter og holdninger, og hvorfor de mobber. Man ser også historien fra mobbeofferets side. Hvor hårdt det er at blive mobbet, og hvor svært det er at sige fra. Det er ikke altid, at det kun er mobbeofret der har det hårdt – nogle gange er det også mobberen der har det svært.

Forfatteren fik inspiration fra sin fortid som mobbeoffer, og fra samtaler med unge, der selv mobbede. Bogen sætter fokus på, at man tit glemmer, at høre hvordan mobberen har det. Der er jo altid en grund til, at de begynder at mobbe. Historien viser den hårde, kolde sandhed omkring at være teenager, og hvor svært det er at sige fra, både overfor mobberen, men også overfor familien.

De to hovedpersoner er Kez, som er mobberen, og Jess som er mobbeofferet. Kez er den her smukke og populære pige, som alle kender og er bange for. Hun er faktisk ret klog, men gemmer det for ikke at virke som en nørd. Hun har en ældre kæreste, og har fået en ny veninde, som roder hende ud i nogle dårlige ting.

Jess derimod er en kejtet, tyk og meget upopulær pige, som ikke rigtigt har nogle venner. Hendes mor er kun hjemme om dagen når Jess er i skole, så hun ser ikke sin mor så meget. Hun bliver nødt til at tage sig af sin lillesøster, og det er svært når hun selv har brug for hjælp.

Det er rigtig godt, at bogen har de to synsvinkler. Man ser dagene fra begge sider, hvilket gør at man får et godt indblik i hvordan de hver især har det, når de for eksempel mødes. I mange bøger og film ser man det ofte kun fra offerets side, og det gør, at vi kun ser en side af historien. Her ser vi begge sider, så vi kan se hvor dårligt mobberen faktisk også har det. Sproget er meget let læseligt, og der er ikke så mange svære ord, hvilket gør det til en nem bog at læse.

Jeg er ret vild med bogens forside, for alt det der står, er ikke bare tilfældige ord og sætninger. Det er ting som mobberen siger til mobbeofferet. I starten lagde jeg ikke rigtig mærke til hvad der stod, men så kiggede jeg nærmere, og blev ret overrasket over hvad der stod, for det er ret hårde og væmmelige sætninger. Alt i alt synes jeg det var en rigtig god bog, og jeg kan helt klart anbefale andre at læse den.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *