“9. april” på DVD

9. april

Original titel: 9. april
Genre: Krigsfilm
Spilletid: 1 time og 33 minutter
Skuespillere: Pilou Asbæk og Lars Mikkelsen
Selskab: Nordisk Film
Udkom: 20. august 2015

DUO stjerner 4

 

 

En utrolig barsk og spændende fortælling om dagen 9. april i 1940, set igennem få soldaters øjne. En film der viser hvor meget der kan nå at ske på bare én dag.

streg

Resumé

Sekondløjtnant Sand og hans deling gør sig klar til march mod den tyske værnemagt som marcherer mod den danske grænse. De begiver sig i krig på cykler og motorcykler, men finder hurtigt ud af hvad den tyske hær har bragt med sig. Delingen er i stort undertal, men alligevel stiller de sig op og tager kampen op mod tyskerne, på en tur op igennem Danmark i takt med at kampen flytter sig.

streg

Anmeldelse

Jeg har altid syntes at emnet 2. verdenskrig er meget spændende. Det er et grufuldt emne, men det har fascineret mig, ligesom mange andre. Jeg kan godt lide at se dokumentarer som handler om hvad der skete dengang. Derfor vidste jeg også, at jeg skulle se filmen ’9. april’. Den fortæller historien om en gruppe soldater, som kæmper mod Tyskland den dag. Jeg var overrasket, da jeg sad tilbage efter filmen, fordi det hele jo faktisk kun skete på 1 dag.

Selve optagelserne og skuespillerne gør det rigtig godt i denne film. Det synes jeg, fordi det virker til at være meget realistiske, og utroligt at det nærmest foregik til fods eller på en cykel. Man får ikke et stort indblik i soldaternes liv, og det er der nærmest heller ikke tid til, men det gør ikke noget. Man når at opbygge et sammenhold med dem igennem filmen alligevel.

’Den 9. april’ handler om et stærkt emne for mange af os, og jeg synes faktisk også den er barsk. Ikke fordi der er scener som er uhyggelige, eller man ikke kan se, men selve handlingen og budskabet. Handlingen og budskabet som jo var realiteten dengang. Man sidder tilbage med en tanke om alt, som kunne være undgået og det som er spildt på den ene dag.

Jeg kan helt sikkert anbefale ’9.april’, hvis du ligesom mig synes emnet er spændende, og ønsker at se en film med godt indhold og spænding. Den giver dig samtidig et indblik i hvordan Danmark så ud dengang, og hvordan landet blev styret og ikke mindst historien om hvordan Tyskland besatte Danmark.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *