“Adorias diamant” af Richelle Mead

Det glitrende hof

Original titel: The Glittering Court 
Forfatter: Richelle Mead
Serie: Det glitrende hof
Oversat af: Stine Holt Jensen 

Genre: Ungdomsroman
Sider: 474
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 1. marts 2017

5,5 DUO

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret

Bogen tog mig helt sikkert med storm. Jeg blev hurtigt fanget af universet, settingen og personerne. Jeg glæder mig utrolig meget til at læse videre i serien i ’Det glitrende hof’.

streg

Resumé

Den unge grevinde bliver tvunget til at forlove sig med en frastødende slægtning. Hun ser dog en mulighed for at begynde et nyt liv, da hun stikker af for at slutte sig til det glitrende hof, under dække som den jævne tjenestepige Adeladie. Det glitrende hof forvandler fattige piger til overklassefrøkner i håb om et godt ægteskab. Adelaide holder sin identitet skjult for alle, undtagen for den charmende Cedric, ejeren af skolens søn. Men Cedric har sine egne hemmeligheder og sammen skal de navigere sig igennem bedraget.

streg

Anmeldelse

Jeg glædede mig rigtig meget til at læse ’Adorias diamant’, fordi jeg har fulgt lidt med i bogen på de sociale medier. Jeg havde store forventninger til bogen, fordi den virkelig lød, som noget for mig og så synes jeg ikke den mindede mig, om en bog jeg har læst før. Jeg blev heller ikke skuffet, og det skyldtes hovedsageligt en ting – universet. Jeg var virkelig vild med det på alle måder. Vi får et indblik i 2 verdener, et kort indblik i den rige adel og hvilke problemer de har at kæmpe med, men også hvordan man skal begå sig, for unge damer for at overleve. Den anden verden, den nye verden, hvor man skal begå sig i den barske frontier (det vilde vesten), på udkig efter rigdomme, guld og at kunne skabe et nyt navn for sig selv.

Jeg blev faktisk meget overrasket over den drejning, som bogen tog i form af den nye verden vi kommer til. Det var virkelig godt og jeg blev meget fanget af det, fordi jeg egentlig ikke havde set det komme. Her fungerede det virkelig også godt, at sætte en hovedperson som Adeladie ind i dette og se hvordan hun ville begå sig i begge verdner. Jeg kunne faktisk meget godt lide hende. Hun tager nogle desperate valg engang imellem og nogle gange kunne jeg heller ikke helt følge hendes logik i det, men alligevel fungerer det. Hun er stærk og når hun kommer tæt på nogle andre personer, er hun loyal overfor dem hun elsker.

Hovedperson Adeladie er ikke den eneste, som fangede mig. Hendes to venner Mira og Tamsin fangede også virkelig min nysgerrighed, og jeg glæder mig meget til at se, hvad der kommer til at ske for dem, fordi det også var tydeligt, at de har nogle hemmeligheder, og desuden kommer ud for en masse spændende ting, som forfatteren kun lige lader os snuse lidt til i den første bog i serien. Jeg håber i hvert fald at man kommer til at høre begge deres historie. Jeg kan se, at den næste bog kommer til at handle om Mira, så man kan jo kun håbe.

Jeg blev virkelig revet med bog og bogens karakterer rigtig hurtigt, især på grund af universet og egentlig den overraskelse jeg lidt fik, over hvor den bar hen. Jeg synes det var en virkelig interessant og spændende bog. Et stort plus er helt sikkert den smukke forside, som bogen har, fordi den fanger virkelig meget, og her kan jeg godt lide, at man beholdt det udenlandske cover på bogen, fordi den er super flot.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *