“Afsløringen” af Pernille Neergård

afsløriing

Original titel: Afsløringen
Forfatter: Pernille Neergård
Serie: Verdensherrerne
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 525
Forlag: Dreamlitt
Udgivelsesdato: 18. september 2020

 

 

 

Tak til Pernille Neergård for anmeldereksemplaret.

Jeg blev desværre ikke så fanget af ’Afsløringen’, som jeg havde håbet.
streg

Resumé

Efter at hele Elamenta finder ud af, at Anna er Derek De Valentins datter, er der flere af adelshusene, der ser hende som en trussel, fordi hende evner vokser sig stærkere. På samme tid indblandes Vilat og Anna i efterforskningen af en gammel, blodig religion, som er vendt tilbage fra De Fem Riger samtidig med, at angrebene fra Skyggeriget bliver hyppigere. Det virker til, at noget grufuldt vil ramme Elamenta, og da den mystiske Dodekatheon også begynder at røre på sig, er et mønster ved at tage form, hvor Anna er i begivenhedernes centrum.

streg

Anmeldelse

Der er rigtig mange gode elementer til stede i ’Afsløringen’. Alligevel kæmpede jeg med at blive fanget af handlingen eller karaktererne. Der var dog perioder, hvor jeg lige blev ramt og var nysgerrig, men de perioder og lyspunkter var desværre for få. Der er ellers masser af kød på historien, og der er heller ikke sparet på action delen, men jeg tror for mit vedkommende, blev det bare lige en kende for meget.

Jeg kan egentlig stadig ret godt lide Anna, og selvom hun indimellem er lidt svær at følge, kan jeg godt lide, at hun er så fandenivoldsk. Der hvor det hele måske glipper lidt for mig, er at der sker så meget, at jeg ikke rigtig kan holde styr på alle trådene, og det er virkelig ærgerligt, da jeg egentlig synes bogen er godt skrevet. Der er bare for mange elementer, der skal passe sammen ind i puslespillet til, at jeg kan følge ordentlig med, fordi det er forskellige universer, der bliver blandet sammen, og det blev for indviklet til mig.

Det betyder dog ikke, at andre ikke vil have en helt anden læseoplevelse, end den jeg havde. Hvis man er til komplekse universer med masser af action og nogle fede karakterer, tror jeg, den er spot on. Men for mit vedkommende var det nok forsideillustrationen, jeg blev mest fanget af, og det er virkelig ærgerligt, når det skal være indholdet.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *