“Angel – Frihed” af L.A. Weatherly

fever


Titel: Angel – Frihed
Originaltitel: Angel – Fever
Serie: Angel (nummer 3 i serien)
Forfatter: L.A. Weatherly
Oversat af: Dorte Holm
Udkom: 31/10-2014
Sider: 543
Forlag: Carlsen


5,5 DUO


 

 “Angel – Frihed, er den sidste bog i Angel-trilogien, og hold da op sikke en bog!
Der er fuld fart frem, hele vejen igennem bogen, og selv hvis jeg ville, var jeg ude af stand til at lægge bogen fra mig.


streg

Resumé

Efter kampen i Mexico city, rejser Willow, Alex, Seb samt de resterende EJ’er til Nevadas ørken, hvor der findes en hemmelig base. Der vil de rekutere nye Ej’er og træne dem til den endelige kamp med engelne.
Store jordskælv har tilintetgjort store dele af verden, og englene er stærkere end nogle sinde før.
Selvom Willow igen er sammen med Alex, er hendes forhold med Seb forandret for evigt. Seb kan ikke glemme hans dybe kærlighed til hende, og undgår i stedet hendes nærvær for at slippe for smerten.

Kampen mod englene nærmere sig, og alle er klar til en gang for alle, at dræbe alle engle – indtil en ubærlig sorg fuldkommen knuser Willow.

streg

Anmeldelse

Endelig fik jeg fadt i den sidste bog i ’Angel’-serien, og hold da op, sikke en bog! Jeg har glædet mig til at læse den, lige siden jeg blev færdig med 2’eren, og bogen levede både op til mine forventninger og overgik dem.

Jeg har tit oplevet hvor man læser en serie, og 2’eren og 3’eren typisk ikke lever op til 1’eren. Ved ’Angel’-serien er det dog lige omvendt. Bøgerne bliver bedre og bedre, og tager virkelig læseren med storm.
L.A. Weatherly er en fantastisk forfatter, og jeg håber virkelig hun kommer til at udgive en masse bøger endnu. Hendes evne til at giver personerne i bøgerne liv, samtidig med at handling fanger en og gør det umuligt for at slippe bogen, er bare fantastisk!
Willow kommer ud for lidt af hvert i denne bog, og hendes følelser smitter virkelig af på læseren. Når Willow var ulykkelig oplevede jeg også at jeg selv blev trist – imponerende skrevet!

Der er ikke ét sted hvor bogen er kedelig eller uden handling, i forhold til 1’eren hvor der til tider manglede lidt. Så hvis du stoppede efter den første bog i serien, kan du godt begynde igen.

I forhold til de andre bøger, er denne mere dyster i tonen. Der var været store jordskælv i det meste af verden, og strøm og varme er kun noget man kan skaffe hvis man flytter til en Eden (et ’sikkert’ tilflugtssted som englene opretter). Willow påtager sig også meget af skylden over det der er sket, og ønsket om at dræbe alle engle, er større end nogle sinde før.
Den dystre tone er med til at gøre bogen mere spændende, da man virkelig kan mærke at det er den sidste bog i serien, og at ’den store finale’ er på vej.

Willow kommer ud for en stor sorg i denne bog (og jeg afslør selvfølgelig ikke hvad det er), og jeg kan slet ikke sige hvor imponerede jeg er over L.A. Weatherly arbejde med hende. Alt hendes sorg og smerte går lige i hjertet på hende, og jeg blev til tider overrasket over hvor virkelig Willow og de andre føltes.

Har du stadig ikke læst denne serie, kan du godt skynde dig. Det er en utrolig velskrevet, gennemtænkt og simpelthen fantastisk serie!

Lige nu er jeg i en følermæssig krise over serien er slut og jeg skal sige farvel til personerne – men gudskelov kan jeg altid genlæse bøgerne.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *