“Arvtageren” af Lina Forss

image_pdfimage_print

Arvtageren

Originaltitel: Arvtagerskan
Forfatter: Lina Forss
Genre: Erotik roman
Oversat af: Ulla Stender Kyndlev                    S
ider: 272 Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 1. april 2017

2 stjerner DUO

 

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret.

Jeg havde glædet mig helt vildt til at læse ’Arvtageren’. Desværre viste det sig, at enten var mine forventninger for høje, eller også var bogen bare slet ikke så god, som jeg havde håbet på.

streg

Resumé

Da en krise truer med at ødelægge Firmaet, en virksomhed Sofi har overtaget efter sin far, ser hun sig nødsaget til at få fat i hjælp udefra. Peder bliver ansat som konsulent for virksomheden, men Sofis manglende tillid til hans evner og til at stole på sine ansatte kan have stor betydning for Firmaets overlevelse… og samtidig er de følelser hun begynder at få for Peder, svære og svære at lade være med at reagere på.

streg

Anmeldelse

Åh altså, hvor det bare ærgrer mig helt vildt, at jeg ikke syntes at ’Arvtageren’ var en større læseoplevelse, end den var. Jeg havde virkelig set frem til at læse den, især fordi den lød så lovende og jeg nok havde forventet noget lignende Simona Ahrnstedts bøger, som jeg bare virkelig elsker!

Men dette var bare en stor skuffelse for mit vedkommende, desværre. Jeg syntes den var alt for overfladisk og kunne slet ikke leve mig ind i handlingen. Der var ingen dybde til stede, og jeg havde meget svært ved at følge hovedpersonen Sofi. Det var i det hele taget en meget flad historie, som jeg fik serveret.

Selvfølgelig var der lidt spænding til stede, i form af at finde ud af, hvordan Sofi skulle klare de forskellige udfordringer, som hun stødte på, men langt hen af vejen, blev det bare et spørgsmål om tid for, hvornår jeg var færdig med at læse bogen, fremfor at nyde at tilbringe min tid i universet.

Man får nogle meget korte indblik i de dybere tanker, som hovedpersonerne har, og jeg følte da også at jeg kom noget tættere på Peder, end det var tilfældet med Sofi. Men handlingen sagde mig bare ikke særlig meget, og samtidig brød jeg mig bare generelt ikke særlig meget om Sofi, som ellers skal fremstå som denne kvinde, der ved hvad hun vil have og ikke er bange for at kæmpe for det, men når det så kommer til hendes kærlighedsliv, kan hun ikke rigtig få sagt fra og stikker sådan set bare af eller prøver på at undgå konfrontationer.

Sproget var heller ikke levende nok efter min smag – jeg forsøgte i hvert fald flere gange virkelig at fordybe mig i historien, men det var bare ikke muligt, når der ikke var meget dybde på handlingen. De problemstillinger som især Sofi har, bliver kun lige kort nævnt, og nogle af de svære ting, hun har oplevet i sine barndom, blev bare lige nævnt i forbifarten. Det var bare rigtig ærgerligt!

Dette er den første bog af Lina Forss, jeg har læst, og jeg tror også der er en god chance for, at det bliver den sidste, hvis det viser sig, at hun skriver alle sine bøger på denne måde. Handlingen livede dog lidt op på de sidste 10-15 sider og der blev det faktisk lidt hyggeligt at læse med. Men det bliver nok ikke en bog, jeg kommer til at læse igen i fremtiden.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.