“Bag facaden” af Alafair Burke

Bag facaden

Original titel: The Wife
Forfatter: Alafair Burke
Oversat af: Lærke Pade

Genre: Psykologisk thriller

Sider: 348

Forlag: Gads forlag
Udgivelsesdato: 22. oktober 2019

 

 

 

Tak til Gads forlag for anmeldereksemplaret.

Jeg havde virkelig svært ved at lægge ’Bag facaden’ fra mig, fordi jeg var så nysgerrig på at finde ud af, hvad der ville ske, og hvilken drejning handlingen ville tage.
streg

Resumé

Da Angela møder Jason, tror hun bare der er tale om en sommerflirt, fordi han kommer fra den mere luksuriøse verden, hvor hun har stået for cateringen til en middag i East Hampton. Men han har tydeligvis andre planer, og de bliver gift året efter. Det giver samtidig Angela mulighed for at starte forfra. Hun kan flytte ud af sin mors hus sammen med sin teenagersøn og flytte ind i Jasons luksuslejlighed på Manhattan, hvor ingen kender hendes forfærdelige fortid. Men lykken varer ikke for evigt, og pludselig er Jason under anklage…

streg

Anmeldelse

Jeg havde nok ikke de højeste forventninger til ’Bag facaden’, men den lød spændende og vakte min nysgerrighed. Den har helt klart også gjort indtryk på mig, og jeg måtte også dele min læseoplevelse undervejs med min bedsteveninde, fordi der kom så mange afsløringer op til overfladen. Den påvirkede mig ret meget, og jeg havde brug for at snakke om mine følelser løbende.

Det var også en bog, som jeg havde svært ved at lægge fra mig, så jeg endte med at læse den på en dag. Jeg kunne simpelthen ikke slippe den, før sidste side var vendt, da jeg blev nødt til at vide, hvordan historien ville ende. Den satte virkelig tankerne i gang, og netop som jeg troede, at jeg havde regnet den ud, kom der et nyt tvist.

Jeg kunne rigtig godt lide Angela, som jeg ret hurtigt fik medfølelse med, specielt da jeg fik hendes historie. Uh det gjorde godt nok lidt ondt indeni, da jeg kom til det punkt, men det var også med til at jeg holdte mere af hende. Jeg kunne dog ikke altid forstå hende og hendes valg, men nu har jeg heller ikke stået i sådan en situation selv, så det er svært at vide, hvordan man selv ville agere, hvis det var en selv. Jeg håber dog, at jeg ville tage nogle andre valg.

Slutningen er simpelthen sindssyg! Jeg havde slet ikke set den komme, og jeg blev virkelig overrasket. Jeg kan ikke helt finde ud af, om den bare slutter der, for den er ret åben, og jeg vil egentlig gerne vide mere. Til gengæld ville det give god mening at lade den slutte der, da det giver rum til at man selv kan tolke videre på den, som man har lyst til. Men hvis der kommer en fortsættelse, skal jeg helt sikkert også læse den. ’Bag facaden’ er en virkelig godt skrevet psykologisk thriller, som den også er blevet kategoriseret som, og jeg er blevet nysgerrig på at læse mere af forfatteren.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *