“Bag horisonten” af Alexandra Bracken

image_pdfimage_print

Bag horisonten

Originaltitel: In the afterlight
Serie: Darkest mind
Forfatter: Alexandra Bracken
Oversat af: Thomas Munkholt
Forlag: Høst & Søn
Genre: Dystopi
Sider: 521
Udgivelsesdato: 7. februar 2019

DUO 6 stjerner

 

 

 


Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret.

Afslutningen på ’Darkest Minds’ var intet mindre end fremragende, og var lige præcis så gennemført, som jeg havde håbet på.

streg

Resumé

Der er gået seks år siden den mystiske sygdom dræbte tusindvis af børn i USA, og efterlod de resterende med overnaturlige evner. Ruby er sammen med en gruppe andre børn på flugt, efter hun forlod Børneforbundet, og de kæmper nu for at befri alle børnene, der er indespærret i regeringens brutale testlejre. Gruppen kender til sandheden bag sygdommen, og har desuden en fange med sig, som kan vise sig nyttig, men kun Ruby kan kontrollere ham. Kan de få spredt sandheden ud til resten af befolkningen, og få dem til at indse, hvor forfærdelig regeringen er, inden det er for sent?

streg

Anmeldelse

Jeg har mildt sagt glædet mig til at få afslutningen på historien om Ruby og hendes venner, og lad mig bare sige det sådan – du skal have tungen lige i munden, for at følge med i handlingen, da der er fart på historien. Det var den helt perfekte afslutningen på en trilogi, som jeg ikke havde nogle forventninger til i starten, men som endte med at tage mig med storm.

Endnu engang blev jeg bare revet ind i historien, og den var virkelig svær at slippe igen! Jeg er vild med, hvor gennemført den er, og den var virkelig spændende hele vejen igennem. Forfatteren, Alexandra Bracken, er sindssygt dygtig til at skrive i et medrivende sprog, hvor der er tænkt på alle detaljer. Det var en sand fornøjelse at tilbringe tid i dette univers, og fik også sat flere tanker i gang, i forhold til hvordan jeg selv ville agere i sådan en verden, og hvor vigtigt venskab er.

Det ser dog ud til, at historien ikke helt er slut endnu, da jeg kunne se på Goodreads, at der faktisk er en fortsættelse på universet – dog fra Zu’s synsvinkel. Jeg håber, at den bog også bliver oversat, da jeg altid har været lidt nysgerrig på at finde ud af mere om hende, da hun er sådan en lukket person, der ikke rigtig taler i ’Darkest Minds’ trilogien. På trods af det er hun beskrevet så godt, så jeg så hende tydeligt for mig, og havde en idé om, hvad hun tænkte og følte, når hun ikke skrev det ned.

’Darkest Minds’ trilogien er en sindssyg godt opbygget univers, med masser af spænding, venskab, håb og kærlighed. Det er nogle år siden, at jeg har læst et så gennemført univers, som jeg nok bedst kan sammenligne med ’Hunger Games’ og ’Divergent’ serien, som jeg var helt vild med. Hvis du endnu ikke har fået øjnene op for denne fantastiske trilogi, så har du noget at glæde dig til – du vil helt sikkert ikke blive skuffet!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.