”Beautiful Creatures – Stormvind” af Kami Garcia og Margaret Stohl

Beautiful Creatures – Stormvind

Titel: Beautiful Creatures – Stormvind
Serie: Beautiful Creatures
Original titel: Beautiful Creatures
Forfatter: Kami Garcia og Margaret Stohl
Oversat af: Stig W. Jørgensen
Udkom: 25. Oktober 2012
Sider: 567
Forlag: Carlsen

DUO stjerner III

 

“Beautiful Creatures – Stormvind” er første bog ud af fire om Ethan, der forelsker sig i casterpigen Lena. Det nyintroducerede overnaturlige univers med castere og magi holdt min fanget fra side et – og jeg elsker det!

streg

Resumé

Ethan bor i den fantasiforladte sydstatsby Gatlin. Han kan ikke vente med at blive færdig med High School, så han kan komme væk fra de alt for faste rammer og ud i verden.

Hele hans syn på Gatlin og sin fremtid der ændrer sig imidlertid, da der starter en ny pige på hans skole – Lena Duchannes. Hele skolen, og byen, for den sags skyld, afskyr Lena allerede fra dag et. Hendes onkel er nemlig den mystiske Macon Ravenwood, som ingen har set i årevis. Og med uheld som ruder, der smadrer og sikringer, der springer, har de forstokkede byboere måske ret i, at Lena ikke er helt normal.

Alligevel forelsker Ethan i den hemmelighedsfulde, menneskesky Lena. Hun er måske ikke en helt almindelig pige, men hun er i hvert fald heller ikke en del af Gatlin-skaren, som han afskyr. Som deres forhold udvikler sig, finder han ud af, at Gatlin-borgerne måske har mere ret i deres antagelser, end de aner.

streg

Anmeldelse

Lige fra jeg først hørte om ”Beautiful Creatures” vidste jeg, at det helt sikkert var en bog, jeg bare måtte læse. En ting, der undrede mig lidt, da først jeg gik i gang med den var, at hovedpersonen var en dreng. Den lyserødt prægede forside på bogen havde klart hentydet, at hovedpersonen var en pige, synes jeg, men jeg havde måske bare ikke læst nok bagpå.

Det, at Ethan var hovedpersonen, gav boget et helt andet touch, end hvis Lena nu havde været det.

Ethan er meget easy going, og der er også nogle hverdagssituationer som for eksempel Amma, hans husholderske og ”ekstra mor”, der laver gigantiske portioner af morgenmad og hans ven Link, der altid er lidt sent på den og har et forfærdeligt band, som han er sikker på vil ende på Broadway i den nærmeste fremtid. Det gør, at man føler sig holdt nede på jorden midt i alle de overnaturlige ting omkring Lena. Men deres kærlighed kan ikke vare ved, for på sin sekstenårs fødselsdag vil Lena blive Udset til enten at være Lys eller Mørk, god eller ond.

Vi er efterhånden vandt til at høre historier om vampyrer og varulve, men her bliver et helt nyt overnaturligt element indført – nemlig castere. De er, som Lena påpeger, ikke hekse, de har bare nogle magiske kræfter, som gør, at de kan kaste besværgelser. Det er for læseren et univers, vi ikke ved noget om, før vi er inde i historien. Men introduktionen for dette univers er meget glidende og fin, for som læser lærer vi om tingene i samme tempo som Ethan, og han er meget god til at stille de spørgsmål, man også undrer sig over.

Nogle vil måske sige, at de har fået nok af alle de overnaturlige historier, men lige netop det, at hele caster-universet er nyindført gør, at jeg i hvert fald følte, at det hele var nyt og spændende. Det gjorde også, at jeg fandt bogen virkelig svær at lægge fra mig – og at jeg læste den på et par enkelte dage.

Bogen har også nogle meget interessante og unikke personer. Selvfølgelig er der Ethan og Lena, men også Lenas mystiske onkel Macon, som kun er ude af sit mørklagte værelse efter mørkets frembrud, Lenas kusine Ridley, som med sin fremtoning, Udset af Mørket, er alt, Lena frygter at blive. Så er der selvfølgelig Macons hun Boo Radley, Ethans livlige ven Link Savannah Snow og hendes slæng – High School’ens dronning og følge. De bidrager alle sammen til, at indholdet i de forskellige kapitler og scener varierer.

Alt i alt er “Beautiful Creatures – Stormvind” en bog, jeg virkelig kan anbefale. Hvis du elsker “Twilight”, men også hvis du bare holder af en YA-bog med kærlighed, magi og meget mere.

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


1 thought on “”Beautiful Creatures – Stormvind” af Kami Garcia og Margaret Stohl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *