“Belle” på Blu-ray

image_pdfimage_print

Belle

Original titel: Belle
Genre: Biografi, drama
Spilletid: 1 time og 44 minutter
Udgivelse: 22. januar 2015
Skuespillere: Gugu Mbatha-Raw, Sarah Gadon, Sam Reid og Tom Felton.
Filmselskab: 20th Century Fox

5,5 DUO

Jeg synes at den tid, som ’Belle’ foregår i, er rigtig interessant og spændende, hvilket helt klart var det der lokkede, da jeg er stor fan af ’Stolthed og fordom’. Nu er jeg også blevet fan af ’Belle’.


streg

Resumé 

Da Didos mor dør, mens hun stadig er en lille pige, dukker hendes far op og tager hende med sig hjem til hans onkel. Han ønsker at hun skal vokse op med alle de goder, som hun har krav på gennem hans blod. Hun vokser op med kusinen Elizabeth, og selvom de har ret til de samme privilegerer, lader der alligevel til at være forskelsbehandling på dem. Dido er nemlig mulat, og dette har overklassen meget svært ved at acceptere.

streg

Anmeldelse 

Der skulle ikke meget til at lokke mig til at se ’Belle’, da den indeholder nogle af de elementer, som jeg bedst kan lide ved film. Den er baseret på en sand historie, har nogle både kendte og ukendte (i hvert fald hos mig) skuespillere med, og foregår i en tid, som jeg har været fascineret af siden første gang jeg så ’Stolthed og fordom’.

Jeg er meget tilfreds med det skuespillerhold, som er blevet sat sammen til ’Belle’. De er rigtig gode til både at virke overbevisende i rollen, men supplere og arbejder også rigtig godt sammen. Og hvis det ikke er tilfældet, kan man altså ikke se det. Sproget er også rigtig fint, og passer til den tidsalder hvor historien fandt sted.

’Belle’ viser sig også at være en meget vigtig historisk begivenhed, som jeg fandt ud af da informationerne om karakternes fremtid kom frem på skærmen. Eftersom at jeg synes historiebøger kan være trættende, er det rigtig fedt at lære lidt historie igennem at se en film, som så samtidig er rigtig godt lavet.

Jeg kan derfor også kun anbefale den til andre, som er fan af 1800 og 1900 tallet, og også er glad for ’Stolthed og fordom’. Desuden er det jo altid fedt at opnå den bonus at få lidt historie med.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.