“Bjergtaget 3 – Jordmassens dronning” af Sidsel Sander Mittet

Jordmassens dronning

Original titel: Bjergtaget 3 – Jordmassens dronning
Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Serie: Bjergtaget
Genre: Fantasy
Sider: 476
Forlag: Facet
Udgivelsesdato: 8. april 2020

 

 

 


Tak til Facet for anmeldereksemplaret.

Jeg synes, at der var god spænding hele vejen igennem, og at serien blev rundet rigtig godt af til sidst.

streg

Resumé

Alle er samlet igen, både elverne, efterkommerne og menneskerne. De prøver at finde hoved og hale i det hele og finde ud af, hvem de kan stole på. De er tilbage i bjerget og skal finde den rigtige alliance, som kan hjælpe dem med at besejre deres fjender. Særligt når de finder ud af, hvem deres fjende faktisk er – Jordmassens dronning og hvor stærk hun er. Men hvad er det hun ønsker at opnå og hvorfor? Men vigtigst af alt er spørgsmålet, hvordan de skal besejre hende og beskytte dem, de holder af, når det bliver gjort klart, at alle historierne om Jordmassens dronning jo blot er folkeviser eller myter.

streg

Anmeldelse

Jeg synes, at det er godt, at bøgerne i serien er kommet rigtig hurtigt efter hinanden, hvilket er fedt, fordi så skulle jeg ikke bruge alverdens tid på at komme ind historien igen. Jeg kunne nemlig huske det meste af, hvad der skete i sidste bog, og hvordan den sluttede. Det gjorde det nemt at komme ind på karaktererne, hændelserne og universet. Historien bygger stadig på et godt univers, hvor vi får en del folkeviser om gammel tid og gamle verdener, hvilket jeg synes er spændende og anderledes, selvom det også var meget svært for mig at forstå til tider.

Jeg var meget spændt på, hvordan denne serie ville ende, fordi jeg havde svært ved at forestille mig en slutning, hvor det ville ende godt for vores karakterer, universet og selve historien, men det lykkedes for forfatteren. Jeg var særligt spændt på Atlaskas slutning, fordi jeg havde svært ved at forestille mig, hvordan det nogensinde kunne ende godt for hende, med alt det hun er blevet udsat for og har udsat sig selv for. Jeg har tidligere været ret vild med Sigrid, men i denne bog følte jeg lidt, at jeg tabte hende. Når vi fulgte hende, handlede det meget om folkeviserne, og det er jeg ikke lige den bedste til at sætte mig ind i, hverken dette eller digte, så der stod jeg lidt af.

Der var en rigtig god spænding hele vejen igennem bogen, og jeg følte aldrig at historien stod stille. Det hjælper, at man følger mange forskellige på samme tid, som kun øger til spændingsniveauet. Jeg synes forfatteren formående at afslutte serien rigtig godt. Det var ikke en slutning, jeg havde set komme, men jeg synes virkelig, den var passende og fungerede rigtig godt, og den rundende rigtig fint hændelserne og historien af.

Generelt synes jeg at ’Bjergtaget’ serien har været et frisk pust til en mættet fantasy genr , men jeg har dog manglet noget hele vejen igennem, særligt på karakterernes side. Der har ikke været en karakter, som virkelig fangede mig, og som jeg bare virkelig ville vide, om de sejrede eller fejlede, og det synes jeg var en smule ærgerligt. Hvis jeg havde haft det, så ville bøgerne have været endnu bedre for mig, og så ville jeg næsten hellere have undværet lidt spænding, hvis det betød, at jeg fik en karakter, som jeg kunne elske.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *