“Bjergtaget – Og de blev lokket” af Sidsel Sander Mittet

Bjergtaget

Original titel: Og de blev taget
Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Serie: Bjergtaget

Genre: Fantasy
Sider: 372
Forlag: Facet
Udgivelsesdato
: 21. februar 2019

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Tak til Facet for anmeldereksemplaret.

’Bjergtaget’ var en anderledes læseoplevelse. Jeg blev desværre ikke helt så ”lokket” som jeg havde håbet, men jeg er spændt på, hvad serien bringer.

streg

Resumé

I elvernes verden kæmper adelskvinden Askatla for at hævne en uret, og hun har bragt sig i en farlig position som kun kommer til at udvikle sig til det værre. I menneskenes verden bliver en række mennesker hjemsøgt, ekssoldaten Jonas og den universitetsstuderende Sigrid. De oplever begge mærkelige ting ske rundt omkring sig, og finder hurtigt ud af, at verden egentligt er anderledes, end de lige regnede med. 

streg

Anmeldelse

Jeg har endnu til gode at læse Sidsel Sander Mittets bøger, så jeg var meget spændt på ’Bjergtaget – og de blev lokket’. Det var jeg af flere grunde. Den ene fordi hendes bøger er blevet meget rost, så jeg var meget spændt på at undersøge hendes skrivemåde og fatterskab nærmere. Den anden grund var, fordi jeg er egentligt ret vild med elvere, feer og lignede på den side af fantasy genren, så jeg var meget spændt på, hvordan hun ville gribe det an.

Jeg vil sige, at man skal helt sikkert lige ind i historien først, og der gik noget tid, inden jeg rigtig følte, at jeg havde forstået, hvordan tingene hang sammen, samt inden jeg begyndte at føle en lille smule for personerne, som vi mødte. Den sidste del halter dog fortsat en smule for mig, men det kommer jeg lidt mere ind på. Jeg kunne faktisk rigtig godt lide, hvordan beretningen om elverne bliver stillet op i bogen. Nogle bøger og film får dem til at fremstå søde og gode, mens andre viser en anden side i forhold til, hvordan de lokker mennesker i fordærv. Det sidstnævnte havde forfatteren helt styr på, og jeg synes faktisk, det var ret spændende, og jeg glæder mig til at se genren og universet, som hun har fået opbygget, udvikle sig.

Vi følger flere personer. Vi følger Askatla som er elverkvinde og som står med 2 ben på 2 lejre, så i og for sig er der noget rigtig spændende over hende. Jeg havde dog en smule svært ved at forstå hende. Jeg er helt med på, hvilket billede af hende forfatteren gerne vil tegne til os, og det lykkes helt sikkert, men for mig virkede det bare ikke rigtig. Jeg kunne ikke rigtig connecte med hende, og jeg fandt hende alt for følelseskold, selvom at jeg ved, at hun slet ikke er det. Men jeg er meget spændt på, hvordan hendes udvikling kommer til at være.

Menneskerne som vi møder, synes jeg var meget lovende. Dog kan jeg endnu ikke sige så meget om dem, men jeg glæder mig nok mest til at høre mere til Sigrid, og det var også hende, jeg synes var den mest interessante person at følge i bogen. Jeg synes, at det er en smule ærgerligt, at jeg ikke kunne forbinde mig bedre til personerne, fordi det betød desværre også, at jeg slet ikke blev berørt, når de var ude for fare, og derved om de ville ”vinde” eller ej.

Men der er ingen tvivl om, at jeg er spændt på at se, hvordan denne serie kommer til at udvikle sig. Hvis man selv er interesseret i bøger om elvere, synes jeg helt sikkert, at man skal tage fat i ’Bjergtaget – Og de blev lokket’, fordi jeg synes den bringer noget til bordet i fantasy genren.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *