“Blodets bånd” af Sidsel Sander Mittet

Blodets bånd

Original titel: Blodets bånd
Forfatter: Sidsel Sander Mittet
Serie: Morika
Forlag: Facet
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 330
Udgivelsesdato: 4. januar 2016

DUO 6 stjerner

 

 

 

 

’Blodets bånd’ er afslutningen på ’Morika’-trilogien, og lever til fulde op til mine forventninger. Den var spændende, nervepirrende og tankevækkende, og jeg blev revet med af handlingen!

streg

Resumé

Efter at have reddet Aubr i Makan sammen med en masse andre fangere, får Korau, Eshri og deres venner dannet en større folk til at stå imod Oryndro, men selvom morikanere og hilaerne nu står side om side, er det ikke nok. For at vinde krigen, må de udsætte sig selv for endnu større fare, og tage andre midler i brug. Men vil det i sidste ende være nok mod Oryndro eller har de tabt på forhånd?

streg

Anmeldelse

Jeg har glædet mig til at læse det sidste bind i ’Morika’-trilogien, og heldigvis levede den op til alle mine forventninger og mere til. Endnu engang blev jeg lukket ind i dette forunderlige og magiske univers, som jeg holder mere og mere af for hver bog, så det er samtidig lidt bittersødt at være færdig med ’Blodets bånd’, fordi det er den sidste i serien.

Det er virkelig dejligt at læse så lærerige bøger, som disse er. Det er især på diskrimination på flere forskellige ting, som fylder utroligt meget, og samtidig de fordomme der er til det, som man ikke kender. Det er noget jeg tror, de fleste kunne lære lidt af – det at acceptere alle, som de er, uanset køn, race eller om man er tiltrukket af sit eget køn.

Men hold nu op, hvor var ’Blodets bånd’ nervepirrende og ikke mindst spændende og fuld af action. Jeg var hurtigt limet til bogen, for at finde ud af hvad der nu ville ske, ikke mindst fordi kapitlerne stifter mellem Eshri og Korau næsten ved hvert kapitel, hvilket betød at jeg nåede at hungre efter at komme tilbage til den ene person, for derefter at ville tilbage til den anden. Det gjorde tempoet, som jeg læste bogen i meget hurtig. I starten af bogen er desuden blev lavet et slags stamtræ, hvilket gjorde det lettere for mig at holde styr på alle familierne, og hvordan de hænger sammen.

Der sker ret mange dramatiske ting i ’Blodets bånd’, og jeg måtte da også knibe en tåre eller fem, da jeg jo er begyndt at holde af disse karakterer, der optræder i universet. De er skønne på hver deres måde, og virkelig forskellige, så jeg var aldrig i tvivl om, hvem jeg nu stødte på i bogen. Samtidig synes jeg det er vigtigt at fremhæve den flotte forsideillustration, som Breth Design står bag, som straks fangede min opmærksomhed.

Jeg håber at se meget mere til Sidsel Sander Mittet i fremtiden, og vil da uden tvivl holde øje med hende, da jeg er blevet en ret stor fan af hende efter disse bøger, og ikke mindst den medrivende skrivestil hun har. Derfor lyder min opfordring også til alle, at de straks må få fat i denne serie, fordi den netop har ufatteligt meget at byde på, idét den også er lærerig. Den får i hvert fald mine varmeste anbefalinger.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *