“Blodsøstre” af Charlotte Berwald

blod

Titel: Blodsøstre
Forfatter: Charlotte Berwald
Udkom: 2012
Sider: 376
Forlag: Mellemgaard

duo 1 stjerne

 

 

 

 

 

“Blodsøstre” var desværre en kæmpe skuffelse. Bogen fangede mig aldrig helt, og var alt for mærkelig til min smag


streg

Resumé

Mia, Mille, Kim og Hanne har alle deres problemer. De er unge, forvirret og på vej ind i de voksnes liv, men samtidig har de været ude for lidt af hvert. Voldtægt, mobning, misbrug, forældre der ikke tager sig af dem, og meget meget mere.
Pigerne begynder på den samme efterskole, og bliver venner, og endda mere end det. De bliver blodsøstre, og starter et hævntogt hvor de vil straffe alle dem der nogle sinde har gjort dem ondt.

streg

Anmeldelse

Jeg må desværre sige at ”Blodsøstre” ikke falder i min smag. Bogen er simpelthen alt for mærkelig skuret sammen til min smag, og vores 4 hovedpersoner  – eller retter Mia, som er den vi følger mest, kunne jeg simpelthen slet ikke følge. Hendes personlighed giver ikke rigtig mening for mig, og den ’skifter’ på en mærkelig måde. I starten fik jeg det indtryk hun var en stille pige som blev mobbet men klarede sig rigtig godt i skolen. Dog ender det med at hun en volddig pige, der ikke er bange for at tæve folk og som både fantasere om det, og drømmere om mere end bare det.

Jeg har brugt måneder på at komme i gennem denne bog, og jeg har givet op optil flere gange, og måtte nærmest tvinge mig selv til at læse i den. Virkelig et stort minus. Det er bestemt ikke en jeg har planer om at læse igen.

Men for at være fair har bogen også en spændende historie at fortælle. Hvis man kan se bort for de mærkelige personligheder, og alt volden (og at utrolig mange af pigerne i bogen er blevet voldtaget), vil historien måske fange en. Idéen med fire piger som starter en ’klub’ hvor de tager hævn over dem som har gjort dem ondt, er egentlig rigtig god, og ser man bort for de negative ting, kan bogen underholde én.

Jeg kan desværre ikke anbefale denne bog til andre. Bogen ville måske egne sig til undervisning i skolen da den alligevel giver et godt billede af hvor svært teenage livet er – især for disse fire piger som jo nærmest har fået ødelagt deres liv.

”Blodsøstre” var alt i alt en dyb skuffelse, men har du planer om at læse den vil jeg sætte en aldersgrænse på omkring 15+ da der er en masse vold og beskrivende sex i den.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *