“Blodspor” af Julie Hastrup

Blodspor

Original titel: Blodspor
Forfatter: Julie Hastrup
Serie: En Rebekka Holm krimi
Genre: Krimi
Sider: 444
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesdato: 20. september 2018

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

Jeg har ikke tidligere læst en af Julie Hastrup krimier, så jeg blev faktisk glædeligt overrasket og jeg vil helt sikkert gerne læse mere fra hende.

streg

Resumé

Postbuddet Anders finder en dag på sin rute 4, mennesker der er blevet skudt i deres hjem i Birkerød – en hel familie samlet rundt om et veldækket middagsbord. Efterforsker Rebekka Holm bliver hentet ind på arbejde, selvom at hun fortsat er ved at hele, og hendes kæreste ligger i koma i Stockholm efter et drabsforsøg. Rebekka og teamet prøver at finde et motiv for, hvorfor en hel familie skulle myrdes, undtagen en overlevende datter og da hun forsvinder sporløst, finder de spor og tegn på en masse hemmeligheder og sammenhænge fra andre sager, hvor alt er pænt gemt under den pæne facade.

streg

Anmeldelse

Jeg var meget spændt på at læse en roman af Julie Hastrup, da jeg har hørt meget om hendes ’Rebekka Holm’ romaner, og min far har også læst bøgerne og har været meget glade for dem. Så jeg havde selvfølgelig så også en del forventninger til bogen. Jeg var også meget spændt på, om jeg kunne læse en af bøgerne ret langt henne i serien, uden at det ville blive irriterende at mangle den info, som jeg ikke havde på Rebekka og de andre, som vi møder hen ad vejen. Men jeg vil sige, at det gik okay. Jeg kunne dog godt have tænkt mig at læse de andre bøger i serien inden, fordi det virker som om at der sker en del for Rebekka i bøgerne.

Jeg blev dog virkelig fanget af Julie Hastrups skrivemåde og det emne, som hun havde valgt skulle være omdrejningspunktet for bogen. Det var på en måde meget barsk, men også virkelig interessant. Vi kommer lidt forskellige steder rundt, både i Danmark og Spanien. Samtidig kommer vi også forbi de høje og de lave samfundsklasser, og det var meget tydeligt at se de fordomme, der kan komme tilstede ved de forskellige menneskers niveauer.

Som nævnt følger vi lidt forskellige mennesker, og kommer derfor til at få flere personers synsvinkler at høre foruden Rebekka. Dette synes jeg var rigtig godt, fordi på den måde fik man også nogle afbræk i handling, og det var med til at samle appetit og spænding til at læse videre. Samtidig var jeg også glad for at vi skiftede, fordi nogle gange blev det lidt for barsk, da det omhandlede volden mod nogle af de mennesker, som vi fulgte.

Jeg vil sige, at jeg helt sikkert var meget imponeret over bogen, og at den alligevel ville fange mig så meget. Derfor er jeg helt sikkert også interesseret i at læse de andre bøger i serien, så man ville kunne få hele Rebekkas baggrund og høre, hvad der er hændt hende og de andre tidligere, fordi dette manglede jeg nogle konkrete oplysninger på, selvom at forfatteren var rigtig god til at give os bider af fortiden. Jeg kan rigtig godt lide krimier, og ’Blodspor’ er helt sikkert en jeg kan anbefale.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *