“Body Finder – Ekkoets Forbandelse” af Kimberly Derting


Titel: Body Finder – Ekkoets forbandelse
Serie: Body Finder
Forfatter: Kimberly Derting
Oversat af: Nete Harsberg
Sider: 290
Forlag: Politikens forlag
DUO stjerner III


 

 

 

Efter at have lagt den første bog i serien fra mig, glædede jeg mig meget til at skulle begynde på den næste i serien.

streg

Resumé

Violet kunne ikke være mere lykkelig, hun er sammen med Jay, som hun elsker overalt på jorden, og der er ikke længere en syg morder efter hende. Alt er som det skal være, men da Violet mærker endnu et ekko, begynder tingene at gå skævt. På grund af hende bliver liget af en lille dreng opdaget, og Violet får mod sin vilje, fanget FBI’s opmærksomhed, for hvordan kunne hun finde den lille dreng, når ingen andre kunne?
Da Violet en sen nattetime, opdagere en død kat uden ved sin bil, ved hun at nogen er efter hende igen – kender de hendes hemmelighed?
Violet har til sidst så mange hemmeligheder, at Jay begynder at glide væk fra hende –  er det forbi i mellem dem?

s

Anmeldelse

”Ekkoets Forbandelse” er efterfølgeren til ”Ekko fra de døde” af Kimberly Derting. Efter at have lagt den første bog i serien fra mig, glædede jeg mig meget, til at skulle begynde på den næste i serien, men på den anden side, så sluttede 1’eren så godt, at jeg ikke havde travlt med at begynde på ”Ekkoets Forbandelse”.
Da jeg så endelig besluttede mig for, at nu skulle jeg læse den, havde jeg helt glemt hvor god Kimberly Derting er, til at fange sine læsere. I ”Ekko fra de døde” starter man ud med et flachback, hvor Violet er otte, og hvordan hun finder frem til et lig, hvorimod i ”Ekkoets Forbandelse” starter man med at læse om noget der kommer til at ske. Utrolig snedigt gjort at Derting, for bagefter kunne jeg slet ikke slippe bogen.

Jay og Violet er nu kærester, som de blev i midten af første bog, og personligt synes jeg de er et rigtigt godt par. De har været venner hele deres liv, så de kender og forstår hinanden.
Selvom de er sammen, er de dog også enige om, ikke at gå i seng sammen, før de er helt sikre, og Violet bliver mere og mere frustreret gennem bogen, fordi Jay altid stopper hende, hvis de kommer til at gå for langt.

Ligesom i første bog, finder Violet et lig, men i modsætningen til før, er dette lig lukket inde og hun har ingen mulighed for at komme ind til det. Violet ringer anonymt efter hjælp, men det skulle hun aldrig have gjort, for nu har hun fanget FBI’s opmærksomhed.

I ”Ekkoets Forbandelse” kommer Violet ind i en masse problemer, og på grund af det der er sket tidligere, føler hun ikke længere, at hun kan betro sig til Jay eller sine forældre. Hun føler sig egoistisk og selvvisk, hvis de skal til at bekymrer sig for hende igen. Så derfor vil Violet tage problemerne i egen hånd.
Jeg synes Violet er en utrolig stærk hovedperson, og alt det hun gør, siger og tænker, virker utrolig realistisk. Jeg forstår hvorfor hun ikke ønsker at bede om hjælp fra nogle, og jeg synes det er fantastisk at Derting har gjort hende så levende.

I modsætningen til første bog i serien, er der mere gang i den i ”Ekkoets Forbandelse” og da jeg var kommet godt ind i bogen, havde jeg svært ved at ligge den fra mig. Man ved at der er nogen efter Violet, og ligesom i 1’eren får man lov til at læse denne persons tanker. Jeg prøvede hele tiden at gætte, hvem det dog kunne være, og på et tidspunkt var jeg helt sikker, men som så mange gange før overrasker Derting, og mine teorier fald til jorden. Samtidig prøver Violet også at hjælpe den nye dreng Mike, med at finde ud af hvad der er sket med hans mor. Personligt har jeg troede fra starten af at hun var død, og hen mod slutningen af bogen, havde jeg også regnet ud, hvem der i så fald skulle være morderen. Men man kan aldrig regne med noget, når der er Derting der er forfatteren, hun overrasker hele tiden, og ligeså snart man tror man har styr på det hele, sker der bare noget nyt, og helt uforudseligt!

Hvis man kunne lide ”Ekko fra de døde” vil man elske ”Ekkoets Forbandelse” det er en bog man bare skal læse. Den fanger fra start, og den er en af de mest spændende bøger jeg længe har læst. Kimberly Derting har igen gjort et fremlagende stykke arbejder, og lige nu hungrer jeg efter at få fingrene i tredje bog i serien!

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *