“Bogen om Kim Wall. Når ordene slipper op” af Ingrid og Joachim Wall

image_pdfimage_print

bogen om kim wall

Originaltitel: Boken om Kim Wall: När orden tag slut
Forfatter: Ingrid & Joachim Wall

Genre: Biografi
Oversat af: Anders Juel Michelsen

Sider: 316
Forlag: Gyldeldal
Udgivelsesdato: 12. november 2018
DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

’Bogen om Kim Wall’ gjorde stort indtryk på mig, og flere gange trillede tårerne ned af kinderne på mig.

streg

Resumé

Ingrid og Joachim fortæller om Kims liv, fra da hun var helt lille, til den sidste gang, der er kontakt til hende, inden Peter Madsen ender hendes liv. Kim Wall har altid været nysgerrig og interesseret sig i verden, og gøre den til et bedre sted, da hendes liv pludselig bliver taget fra hende alt for tidligt. Dette er en hyldest til hende som kvinde, som journalist og som en kæmper!

streg

Anmeldelse

Jeg har fulgt sagen nøje med Kim Wall, da den simpelthen var så grufuld, at jeg ikke kunne lade være. Det skræmte mig, at en så voldsom ting kunne ske herhjemme i lille Danmark, men ikke desto mindre er det realiteterne. Mit hjerte blødte for Kims familie, og ikke mindst alt det Kim stadig kunne have noget at udrette, hvis hun havde fået lov til det.

Bogen gjorde enormt meget indtryk på mig, og samtidig sad jeg med følelsen af, at jeg ville ønske, at jeg havde fulgt hende, da hun var i live. Hun gjorde en kæmpe indsats for at sørge for, at de svage blev hørt, at informerer om de tilstande, der var forskellige steder i verden, og forsøgte at gøre en forskel, der hvor hun kunne. Det var virkelig rørende at læse bogen, som er skrevet af hendes forældre, og som jeg virkelig har den dybeste respekt overfor, med den måde de har tacklet det hele på.

De har formået at få æret hendes minde på den fineste måde, og jeg er imponeret over deres styrke i alt det her. De har sørget for, at hun på en måde lever videre i den fond, de har stiftet i hendes navn, som skal større de kvindelige journalister, der også kæmper og ønsker at gøre en forskel i verdenen. Det må have været en meget følelsesmæssig rutsjebane at skrive bogen, og samtidig åbne op om så private minder, men måske har det samtidig hjulpet dem med sorgen.

Det er virkelig fint at læse med i, hvordan Kim Wall er blevet mindet og æret over hele verden, og det berører mig dybt at se, hvordan et enkelt menneske har rørt så mange liv. Der gik det virkelig op for mig, hvor meget Kim Wall har fyldt da hun var i live, og hvordan hun stadig har en stemme i dag, fordi hun har haft det bagland og familie bag sig.

Jeg har selv prøvet at miste, og derfor gik deres historie også rent ind hos mig, fordi jeg kunne relatere til deres sorg. Samtidig havde jeg bare så frygteligt ondt af dem, da jeg først hørte om sagen, for ingen burde nogen sinde have været udsat for sådan en grusom handling. Familien har min dybeste respekt og medfølelse, og det var virkelig dejligt at få handlingsforløbet fra deres sider, og få et indblik i deres tanker og ikke mindst, hvem Kim Wall var som person, da jeg desværre ikke havde hørt om hende før mordet på hende.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.