Bogforum 2018

image_pdfimage_print

Bogforum

Tak til Bogforum for pressebilletter. 

Så blev det vores femte gang på Bogforum – en bogfest vi elsker at vende tilbage til år efter år. Vi glæder os allerede til næste år, hvor vi helt sikkert igen vil deltage flere dage. Som billedet viser var der stor fokus på Harry Potter i år.

s


s

Skrevet af Marie Lorentzen

Bogforum var i år en lidt anden oplevelse. Vi var blevet enige om, at vi skulle prøve at være der flere dage end bare om lørdagen. Det betød, at vi havde mere tid til at snakke med forlagene og de andre bloggere, kigge på bøger og høre en masse interessante foredrag. Dette glædede jeg mig meget til, så mine forventninger var en del høje. Mange af dem blev også indfriet.

Jeg synes, at der var en masse gode indslag i år, og jeg synes programmet var spændende. Jeg havde særligt set frem til at høre Simona Ahrnstedt, hvis bøger jeg absolut elsker. Derudover var der YA forfatterene Gayle Forman, Karen M. McManus og Louise O’Neill. Af de sidstnævnte forfattere vil jeg sige, at interviewet med Karen fangede mig mest, men det var måske fordi, at jeg endnu ikke havde læst hendes bog ’En af os lyver’, så dette fik jeg en rigtig stor lyst til at gøre lige med det samme, så jeg var glad for, at jeg havde bogen med.

En oplevelse, som jeg ikke regnede med ville betyde så meget for mig, var at møde Grevinde Alexandra, høre hendes oplæg og få bogen signeret. Jeg må indrømme, at jeg blev en smule starstruck, men det er måske fordi, at jeg altid har kunnet lide hende.

Det var sjovt at opleve Bella centeret om fredagen og om søndagen, fordi det var helt vildt, hvor stor forskel på menneskemængden fra om lørdagen. Jeg vil sige, at jeg bedst kunne lide at være der, når menneskemængden ikke var på det højeste, fordi Bogforum virkelig trækker nogle mennesker til, hvilket er dejligt, fordi det betyder, at der stadig er stor interesse for bøgernes verden.

Endnu en god stak bøger kom med mig hjem, da jeg fandt et par gode tilbud og en del bøger, som jeg på ingen måde kunne lade være med at tage med hjem. Jeg glæder mig allerede til næste år.


Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen

I år havde vi besluttet os for at prøve noget nyt til Bogforum, nemlig at være med alle tre dage. Det glædede jeg mig rigtig meget til, så jeg kunne få det fulde udbytte af programmet og samtidig nå at nyde det hele lidt mere, fordi vi havde mere tid at gøre med end de forrige år, hvor vi kun har været afsted en enkelt dag.

Det var også rigtig hyggeligt at møde de forskellige forlag og nogle af de andre bloggere, og have tid til at snakke med dem. De andre år har vi haft så stramt et program, at det har der ikke været så meget tid til. Vi fik også set en del flere interviews og oplæg, end vi plejer, og kunne derfor få lidt mere af vide om nogle udvalgte bøger fra forfatteren selv.

Nogle af højdepunkterne for mig var Simona Ahrnstedt, Karen McManus, Teri Terry, Gayle Forman og Rasmus Tantholdt. Udover at høre dem fortælle om deres bøger, forfatterskab og oplevelser, fik jeg også signeret en stak bøger af dem, hvilket jeg synes er en af de fedeste ting ved Bogforum. Når man har været fordybet i en forfatters bog, er det dejligt at møde dem i virkeligheden og få et indblik i, hvad de selv har tænkt med bogen.

Der var tydelig forskel på menneskemængden fra dag til dag. Jeg er overbevist om, at lørdag må være Bogforums største dag i besøgende, og vi har også altid syntes, at der var næsten for mange mennesker denne dag, når vi har været afsted. Men der var det noget mere behagelig fredag og søndag, hvor der var lidt mere luft mellem de små gader. Vi blev også inviteret med til reception ved Turbine, som var virkelig hyggelig, og fik en god snak med Palatium Books, og det var skønt at have tid til det i år.

Jeg glæder mig enormt meget til næste år, som jeg håber bliver ligeså fantastisk, som i år og de andre år. Der var dog et enkelt forlag, jeg savnede, men dem må jeg besøge på en af de andre messer. Næste år skal vi helt sikkert også opleve flere dage på Bogforum, da det bare gjorde hele arrangementet hyggeligere, når man havde god tid til at se det hele. Det er i hvert fald tydeligt, at folk ikke er færdige med bøger endnu, og det bliver vi i hvert fald heller ikke, når man ser på den stak bøger, vi havde med hjem.


s


s

amAM DUOSkrevet af Marie Lorentzen og Anne Mette Bach Jeppesen

 


2 thoughts on “Bogforum 2018

    • Ja, den er virkelig fed, og godt lavet! 🙂
      Jeg er selv lige kommet i Harry Potter humør igen og begyndt at genlæse alle bøgerne. 😀
      /Anne Mette, De Unges Ord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.