Bogforum 2019

Bogforum 2019

Tak til Bogforum for pressebilletter. 

I år var min sjette gang på Bogforum – en bogfest, jeg elsker at vende tilbage til år efter år. Marie måtte blive hjemme i år, men vi håber, at vi begge har mulighed for at deltage næste år hele weekenden.

s

Sarah Engell jubilæum
s

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen

I år var jeg selv afsted til Bogforum, fordi Marie, som jeg plejer at følges med, var højgravid på tidspunktet. En skam for hende, men det skulle ikke gå ud over min weekend, som jeg havde glædet mig til i et år. Jeg var dog lidt nervøs for at være selv afsted, og jeg havde også allieret mig med en bogblogger veninde, Line fra Forestilling om Paradis, som jeg delte værelse med på Bella Sky. Endnu en ny ting i år, da jeg simpelthen havde lyst til den luksus, der fulgte med, ved at bo på hotel lige ved Bella Centeret.

Det var også en beslutning, jeg var rigtig glad for, da det var umådeligt lækkert at bo der, og deres morgenbuffet var uovertruffen. Lørdag aften bestilte vi også room service, som var ganske udmærket, og det var dejligt bare at sidde i sin seng og slappe af med Den store bagedyst, mens vi spiste. Jeg tænker helt klart, at jeg også skal bo der næste år, da selvom det var lidt dyrt, var det alle pengene værd! Jeg ville dog ønske, at vi havde et værelse højere oppe med en bedre udsigt, men det ligger i småtingsafdelingen.

Hvad angår programmet til Bogforum, var jeg dog en smule skuffet. Jeg synes ikke, at der var særlig mange internationale forfattere, hvilket ærgrede mig helt vildt, da det blandt andet er en af grundene til, at jeg er afsted hvert år. Tiden fløj dog afsted alligevel, men jeg synes programmet virkede lidt tamt. Til gengæld havde jeg en stor stak bøger med hjemmefra, som jeg havde god tid til at få signeret, så det var skønt.

Bogforum havde ændret indgangen i år, hvilket var lidt forvirrende, men efter kort tid fandt jeg ud af den nye opsætning inde i hallerne også. Lørdag var der vildt lang kø i rigtig lang tid for at komme ind, så jeg tror, at det er noget, der skal tilpasses til næste år, da det ikke virkede så optimalt. Til gengæld tilpassede de det allerede lidt om søndagen, hvor folk fik lov til at komme ind i indgangshallen, før der blev åbnet, for at de ikke skulle stå udenfor og fryse.

Det helt store navn for mig i år var Patrick Ness, som jeg synes virkede som en jordnær person, der både virkede ydmyg og humoristisk. Jeg fik signeret min bog ’Monster’ af ham. Derudover var jeg inviteret til Bog release på ’Livets blod’ af Malene Sølvsten og Gyldendal fredag aften på Medicinsk Museion, hvor jeg blandt andet deltog med Line (Forestilling om Paradis), som jeg også delte værelse med og fulgtes med på Bogforum og Pia fra Stormy.pages. De perfekte omgivelser at være i med den baggrund Elias har i bogen. 

Om fredagen mødtes jeg Palatium Books, og det var skønt at hilse på dem igen. Derudover havde jeg et kort møde med Pretty Ink og var desuden forbi Turbine til meet and greet med deres fantasy forfattere. Min fredag var derfor godt booket op. Derfor blev det også først lørdag, jeg havde tid til at kigge på bøger og få købt lidt. Lørdag blev også brugt til at se flere interviews, blandt andet blev Nicole Boyle Rødtnes interviewet af Line Dalbro om hende nye bog ’Den sorte enkes by’, som vi også er vilde med!

Det sidste jeg fik nået lørdag, inden jeg gik i gang med mit bogindkøb var at se, hvem der fik titlen som årets bedste danske bogblog og årets forfatter ved Plusbog, som blev henholdsvis Marie fra Book me up, Scotty! og Sara Blædel. Det var meget velfortjent. Søndag føltes det som om, at jeg havde tømmermænd og var generelt bare smadret og træt, og Line havde det på samme måde, så det blev en kort dag, hvor de sidste bøger blev signeret og jeg fik købt den sidste bog ved CarlsenPuls, som havde vildt gode tilbud, inden jeg skulle med toget hjem igen. Jeg glæder mig dog allerede til at skulle afsted igen næste år, da det har været virkelig hyggeligt i år og skønt at møde de andre bogbloggere, hilse på forfattere og snakke med de søde mennesker fra forlagene, der sender os bøgerne. 

s
s

AM DUOSkrevet af Anne Mette Bach Jeppesen

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *