“Bohemian Rhapsody” på Blu-ray

image_pdfimage_print

Bohemian rhap

Originaltitel: Bohemian Rhapsody
Genre: Biografi, musik, drama
Skuespillere: Rami Malek, Lucy Boynton og Joseph Mazzello

Spilletid: 2 timer og 14 minutter
Filmselskab: 20th Century Fox
Udgivelsesdato: 18. marts 2019
DUO stjerner III

 

 

Tak til 20th Century Fox for anmeldereksemplaret.

Jeg har ikke hørt særlig meget fra ’Queen’ udover deres helt store hits, men det var fedt at få et indblik i deres historie, fra da de møder hinanden og starter bandet, til Freddie Mercury dør af Aids. Det er en virkelig fin hyldest til bandet.

streg

Resumé

Farrokh Bulsara, senere Freddie Mercury, beslutter en aften at tage kontakt til det fede band, Smile, der netop har optrådt på scenen. Han skriver nemlig sine egne sange og ønsker at dele dem med bandet. Det viser sig dog, at forsangeren netop har droppet bandet, og det betyder, at der bliver plads til ham. Det bliver starten på Queens rejse, som bandet kommer til at hedde.

streg

Anmeldelse

’Bohemian Rhapsody’ er en virkelig fin hyldest til Queen og Freddie Mercury. Vi starter med at følge Freddie, fra da han første gang fik kontakt til bandet, og hvordan han efterfølgende blev forsanger og fik bandet til at vokse og få succes, fordi hans idéer var så geniale. Samtidig var der nogle sindssyg gode musikere i bandet, som fik skabt deres helt egen lyd i musikverdenen.

Jeg har ikke tidligere været så interesseret i deres historie, men da jeg først hørte om den, vidste jeg bare, at jeg måtte se den, fordi den lød så interessant. Det er fedt at få lov til at blive lukket ind i deres verden, og få et helt unikt indblik i, hvordan det var for bandet at slå igennem i musikbranchen.

Castet til filmen kunne ikke passe bedre. De gør det utrolig godt i deres roller, når de skal efterligne, hvordan det virkelige band var dengang. Det må virkelig være specielt at skulle spille en rolle der er baseret på virkelige mennesker, og da jeg så Oscar, kunne jeg også forstå, at de to sidste bandmedlemmer fra det oprindelige Queen havde været en god hjælp.

Jeg synes bestemt, at ’Bohemian Rhadsody’ er en film, der er værd at se. Endnu engang bliver jeg lidt skræmt over, hvordan folk udnytter andre i musikbranchen, da det ikke er første gang, at jeg har set det. Derfor var det også lidt hårdt at følge Freddie indimellem, fordi jeg fik så ondt af ham. Jeg kommer helt klart til at se filmen igen, ikke mindst for at høre de gode sange, og for at opleve deres historie en gang til.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.