“Bombshell” på Blu-ray

Bombshell

Original titel: Bombshell
Genre: Drama
Spilletid: 1 time og 49 minutter
Skuespillere: Charlize Theron, Margot Robbie og Nicole Kidman

Filmselskab: Nordisk film

Udgivelsesdato: 27. august 2020

 

 

Tak til Nordisk film for anmeldereksemplaret.

’Bombshell’ giver et indblik i, dengang meetoo bevægelsen startede og Fox News kom på alles læber, da Roger Ailes blev væltet efter en større skandale.

streg

Resumé

Tilbage i 2016 fik Fox News en masse opmærksomhed, bare ikke den gode slags. Den magtfulde og kontroversielle Roger Aisles blev væltet af magten og bedt om at tage ”walk of shame”, da det kom frem, at han havde misbrugt sin magt og sexkrænket utrolig mange kvinder. Det blev også en del af startskuddet på meetoo, hvor kvinder, der havde oplevet sexchikane, valgte at træde frem og fortælle deres historie.

streg

Anmeldelse

Det var vildt spændende at få dette indblik i den skandale, der var på Fox News tilbage i 2016, som jeg egentlig ikke kan huske så meget om. Måske skyldes det, at det at Trump blev præsident dengang, så det tog en del af min opmærksomhed, så derfor fulgte jeg ikke så meget med i skandalen på Fox. Det er ellers normalt noget, jeg er ret nysgerrig omkring, så det undrer mig faktisk, at jeg ikke vidste mere.

Filmen er klippet ret specielt, men det passer meget godt til historien, fordi den skifter mellem virkelige klip og dem, der er blevet optaget til filmen. Det fungerer faktisk sindssygt godt, og jeg var meget positivt overrasket. Jeg var lidt i tvivl, om det var den rigtige afspilning, jeg havde valgt, men der var kun en mulighed, så jeg hang bare i og blev hurtigt opslugt.

Jeg var meget imponeret over de dygtige skuespillere, der er blevet castet til filmen. De gjorde mig kun endnu mere berørt af handlingen, som jeg synes var hård og urimelig at overvære, hvordan kvinder bare bliver trynet. Jeg synes, det er det helt rigtige skuespillerhold til filmen, og de gør det sindssygt godt.

Det gjorde mig også lidt klogere på Fox News, som jeg fandt ud af har en del magt på det politiske spil i USA. Der er også en del klip med Trump, som også var interessante at følge. Det er en film, hvor man skal have fokus på den, da det lidt er tre sideløbende historier, man følger. Ellers kan man risikere at miste tråden.

streg

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *