“Caraval” af Stephanie Garber

image_pdfimage_print

Caraval

Originaltitel: Caraval
Forfatter: Stephanie Garber
Oversat af: Anne Krogh Hørning
Genre: Fantasy, ungdomsroman
Sider: 408
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 13. oktober 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 


Tak til Turbine for anmeldereksemplaret.

Forsideillustrationer lokker med at læseren skal ud på et eventyr af nye dimensioner, og formår at levere dette til fulde!

streg

Resumé

Scarlett bor på den lille ø Trisda sammen med sin lillesøster og magtdominerende far. Hun har aldrig været andre steder, men siden hun var helt lille, har hun drømt om at opleve Caraval. Det er en årlig forestilling, som finder afsted i løbet af en uge, hvor publikum spiller med i et farligt spil – et spil, hvor præmien er at få et ønske opfyldt. Da Scarlett bliver kidnappet og pludselig befinder sig på den ø, hvor Caraval opføres, ser hun sig nødtvunget til at deltage, for at redde og finde sin lillesøster. Men hvad er fantasi og hvad er virkeligt og hvem kan hun stole på?

streg

Anmeldelse

Jeg sidder tilbage med en wow følelse i kroppen, efter at have læst ’Caraval’. Hold nu op, hvor var det en fantastisk bog med et spændende og nervepirrende indhold, og jeg var bare bidt af historien! Forsiden synes jeg lokker med, at man skal ud på et eventyr, og det må man sige, at vi kommer. Et eventyr på den måde, hvor man bliver en del af forestillingen, som finder sted i bogen.

På intet tidspunkt kunne jeg regne ud, hvad der ville ske på næste side, og plottet var bare lige i skabet. Jeg følte mig ligeså forvirret, som Scarlett er, da hun forsøger at finde hoved og hale i den verden, hun er blevet lukket ind i. Scarlett er utrolig beskyttende og vil gøre alt for sin lillesøster – hun vil sågar dø for hende, hvis det betyder, at lillesøsteren overlever. På den måde er den meget intens og barsk, især med den måde, som bogen starter ud med.

Det står lynhurtigt klart, at Scarlett og Donatella har haft en svær opvækst og barndom. Deres mor forsvandt da de var mindre, og siden har deres bedstemor og far taget sig af dem. Men faderen er utrolig hård ved dem, og bedstemoren har ikke den store interesse for dem, til gengæld fortæller hun dem nogle spændende historier – historier der gør, at Scarlett tager kontakt til Legend, som er manden bag Caraval. Men der går alligevel en del år, før hun hører noget tilbage fra ham.

Deres far straffer dem på en helt uhyrlig måde, ved at lade den søster, der har lavet ballade, se på mens den anden søster får tæsk på den ene eller anden måde. Jeg føler virkelig med dem og den smerte de går igennem, men synes det er virkelig dejligt at opleve det sammenhold de to søstre har.

Op til flere gange, blev jeg virkelig overrasket over den drejning ’Caraval’ tog, og jeg var både mystificeret og spændt på at se, hvad Scarlett måtte igennem af prøvelser, samtidig med at vi i fællesskab forsøgte at regne ud, hvad der var ægte eller fantasi. Bogen er også flot bygget op indeni, med både kort og breve, og i det hele taget var jeg bare tryllebundet af ’Caraval’, en bog, jeg synes er en must-read og anbefaler på det kraftigste. Jeg er spændt på at læse videre, og lade mig rive med af historien igen…

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.