“Carrie”

image_pdfimage_print

carrie


Titel: Carrie
Genre: Gyser
Sprog: Engelsk
Spilletid: 1 time og 40 minutter
Præmiere: 31/10 – 2013
Skuespiller: Chloë
Grace Moretz, Julianne Moore, Gabriella Wilde
Selvskab: SF film
duo 4½

 

 

 

”Carrie” levede op til mine forventninger, og overraskede mig flere steder! Jeg kan klart anbefale filmen! både til folk som ikke er bange for gyserfilm, og folk der er. Jeg fortryder bestemt ikke jeg har set filmen


streg

Resumé

Carrie White er ikke som andre teenager. Hun bor sammen med sin meget religiøse mor, som ikke giver Carrie lov til meget. Hun skal komme lige hjem fra skole, og skal huske at bede sine bønner, gør hun noget galt lukker moren hende inde i skabet. Hun skal gå i lange kjoler med en ekstra trøje over, så hun er ’passende’ klædt på. Hendes mor har aldrig fortalt hende om menstruation og hvad der sker med en når man bliver ældre, og hun ser det som en synd, at Carrie skal bade med de andre piger efter svømning. Og sidste men ikke mindst er Carrie telepat – hun kan styre ting med tankens kraft. 

streg

Anmeldelse

Lige siden jeg opdagede at ”Carrie” vil blive genindspillet vidste jeg, at dén skulle jeg bare ind og se! Jeg høre første gang om Stephen Kings historie i 10. klasse hvor vi så ”The Green Mill” som også er et af hans værker. Vi hørte bare kort om en historie om en pige som blev mobbet og ender med at gå amok på sin skole. Selvom det virkelig kun var få ord vi fik fortalt, var jeg hurtig fanget!
Nu efter at have set filmen, vil jeg bestemt se at skaffe mig bogen, og også få læst den i en fart!

Bogen ”Carrie” er skrevet i 1974 og den første filmatisering er fra 1976. Nu har jeg som sagt ikke læst bogen, men jeg forventede i starten at handlingen vil forgår i den tid (altså 1974), hvilket jeg hurtig fandt ud af den ikke gjorde. Vi hører både ord som ”Awesome” og ”Uploade”, samt vi ser lidt til youtube et par gange. Det er tydeligt at de har valgt at filmen skal forgå i vores tid – dog er dette ikke et minus til filmen, slet ikke.

Vi begynder forholdsvis hurtigt at se noget til Carries kræfter, og hvordan hun opdager dem og bliver bedre til at styre dem. Vi finder også ud af, at Carrie er socialt udstødt på grund af hendes mors opdragelse af hende. Man skal ikke være noget geni for at regne ud at det ville gå galt!
Et eller andet sted ønsker man som seer, at mobberne skal have det de har fortjent, for det er virkelig grufuldt det de gør i mod hende, men samtidig ved alle jo, at hævn ikke er en god ting, og det ofte ender galt.

Selve filmen er fuld med drama og spænding og selvfølgelig noget gys! Helt klart den perfekte film at se til Halloween. Jeg er ikke den stærkeste når det gælder gyserfilm, men så slem var det heller ikke – jo jeg var da lidt urolig et par gange, men det var ikke så jeg begyndte at skrige hysterisk (som til andre film). ”Carrie” har en god bladning af det hele, og er uden tvivl en film jeg skal have på dvd.

Carries mor var en meget speciel personlighed i filmen. Man finder hurtigt ud af der er noget helt galt med denne kvinde. Det er nemlig ikke normalt at være så religiøs – eller det håber jeg da ikke. Moren har nogle psykiske problemer som hun lader gå ud over sin datter, ved blandt andet at lukke hende inde i et skab. Faktisk prøver moren at slå Carrie ihjel lige da hun er blevet født.
Moren skader sig selv på flere måder, og mener at det hele bare er en prøvelse for hende – jeg ville virkelig ønske at man fandt ud af, hvad der helt præcis forgår i morerens hoved, og hvorfor hun er som hun er. Flere gange siger hun, at hun elsker Carrie, men jeg må indrømme at hun har en ret speciel måde at vise det på.

Historien giver et klart billede af de ting et mobbeoffer går i gennem – og hvad der kunne ske hvis dette offer fik magten til at tage den ultimative hævn! Selvfølgelig er det fiction, men alligevel giver historien os et billede af, hvor meget mobning og social udstødning virkelig påvirker en.
Carrie stoler ikke på nogle, og da hun en aften møder en pige til en fest, som ikke er fra byen, er hun utrolig nevøs og har svært ved at snakke med hende, da hun bare forventer at pigen til sidst vil vende sig i mod hende – som hun er vand til.
Jeg kan slet ikke forstille mig hvor forfærdeligt det er, og jeg synes det er utrolig fedt at filmen får en til at tænke på denne måde.

Gudskelov er ”Carrie” ikke en gyser der vil få mig til at ligge søvnløs i flere nætter, men en film der alligevel har fået mig til at tænke. Lige nu glæder jeg mig til at komme i gang med bogen!

Hvis du elsker film med at overnaturlig twist – og en smule gys! Er ”Carrie” noget for dig! Der er blod, mørke, drama, uhygge, spænding, og historien om en ensom pige der brændende ønsker at høre til! 

Se traileren her

 

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.