“Celle 7” af Kerry Drewery

image_pdfimage_print

Celle 7

Original titel: Cell 7
Forfatter: Kerry Drewery
Genre: Science fiction, ungdomsbog
Sider: 413
Oversat af: Nete Harsberg
Forlag: Gyldendal
Udkom: 22. september 2016

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Jeg synes virkelig at bogen tager fat i et spændende emne og der var også spænding til det sidste. Men alligevel formåede bogens hovedperson desværre ikke at fange mig.

streg

Resumé

Martha har dræbt den kendte Jackson Paige og hun har tilstået mordet. Nu er det op til befolkningen om hun er skyldig og skal henrettes. Hun skal opbevares i 7 dage og i syv forskellige celler indtil hun får sin dom. Det er tv-showet og deres seere som skal stemme om hende skyldighed i ”stemt til døden”. Martha har allerede tilstået – men er hun skyldig? Hvad er der i virkeligheden sket for Martha?

streg

Anmeldelse

’Celle 7’ berører et meget spændende emne, synes jeg. Bogen tager virkelig godt fat i retssystemet og dødsstraf. Det at mange mennesker bliver idømt straffe for forbrydelser, som de ikke har begået. Bogen tager også fat i emnet om korruption og hvilken betydning beviser har for en retssag. Den tager fat i hvilken udvikling et samfund kan tage i forbindelse med, at flere og flere reality-programmer ser dagens lys. Selv menneskerettighederne tager den også fat i og sætter et punktum ved, da man følger hvordan Martha bliver behandlet. Den tager virkelig fat i nogle meget spændende emner, som man sagtens kunne arbejde meget mere med.

Desværre følte jeg ikke, at jeg kom dybt nok ind i bogen. Dette tror jeg skyldes, at jeg simpelthen ikke kom dybt nok ind på Martha. Selvom at man egentlig er alene med hende og hendes tanker og måden, som hun ser tilbage på, følte jeg at det gik for stærkt nogle gange. Som person kunne jeg faktisk rigtig godt lide hende. Hun var stærk og rummede en masse følelser. Jeg følte bare ikke, at jeg fik dem alle at se i bogen, fordi det hun går igennem, virkelig er noget som skulle sætte skub i hele følelsesregisteret.

Jeg kunne rigtig godt lide kærligheden, som finder sted i bogen. Det er nærmest som en Romeo og Julie historie, som giver bogen noget ekstra. Jeg ville ønske, at man kunne have fået lov til at være mere sammen med dem ved at der havde været mere fokus på nuet, i stedet for kun at kigge tilbage på hvad der var sket igennem Marthas tanker. Selvom jeg følte, at jeg ikke kom særlig godt ind på Martha, kunne jeg faktisk godt lide, at forfatteren lod os komme ind på nogle af de andre karakterer.

En ting som fik mig til at sidde lidt irriteret tilbage til sidst var slutningen. Den ender meget brat og jeg sad tilbage med en masse spørgsmål og følte egentlig selv ikke, at bogen var slut. Dette kunne selvfølgelig være fordi, at forfatteren har tanker om en fortsættelse. Hvis dette ikke skulle være tilfældet, vil jeg virkelig føle, at jeg mangler noget fra bogen.

Selvom at jeg manglede noget fra hovedpersonen og måske slutningen, kan jeg alligevel anbefale denne bog, fordi at den tog fat i et meget interessant og spændende emne og jeg har ikke læst en bog lignende denne før.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.