“Central Park” af Guillaume Musso

central park

Original titel: Central Park
Forfatter: Guillaume Musso
Oversat af: Anders Juel Michelsen
Genre: Thriller
Sider: 334
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesdato: 4. september 2017

5,5 DUO

 

 


Tak til Lindhardt & Ringhof for anmeldereksemplaret.

For dem som aldrig er blevet fanget af en thriller eller en krimi, så er det her bogen for dig. Du får slet ikke chancen for at trække vejret, når du først har åbnet bogen.

streg

Resumé

En morgen vågner Alice og Gabriel op i Central Park, lænket sammen med håndjern. De kender ikke hinanden og kommer fra hver deres verdensdel; Alice kom fra Paris og Gabriel fra Dublin. De mange spørgsmål som fylder deres hoveder er bl.a. hvem har anbragt dem her? Hvor kommer al blodet på Alices tøj fra?

streg

Anmeldelse

’Central Park’ er helt klart ikke en standard krimi. Den indeholder så mange flere elementer, at den slet ikke har en definitiv kategori. Den har de skræmmende elementer fra gys med sandheden om morderen, den har trækkene fra krimigenren med gåderne og de underlige spor, den har de psykologiske tanker og hukommelsestab fra thrillergenren og ikke mindst en smule trist kærlighed fra den romantiske sektion.

Kort sagt, så vil ’Central Park’ kunne tilfredsstille mange forskellige læsere uden tvivl. Flowet igennem bogen er også helt utrolig og man lægger slet ikke mærke til at de små ting, som til slut bliver offentliggjort og samler hele billedet på bogen. Det gør, at læseren næsten bliver hovedpersonen, som ej heller opdager alle de fejl og mangler, men fortsætter lige ud af landevejen, som om vi har svaret på hele gåden.

Det bedste ved bogen er nok, at den ikke er din klassiske krimi, hvor alting foregår i mørket en kold vinternat, og hovedpersonerne måske kommer i en knibe, men ellers er det kun deres privatliv, som er i knibe. I bogen er hovedpersonerne i alvorlig knibe, den foregår i New York og bruger også byen, som et perfekt middel til historiens krimi elementer. Tempoet i bogen er også utroligt hurtigt, og gør at man næsten ikke kan stoppe med at læse bogen, fordi man får aldrig en chance for at stoppe op og trække vejret.

Bogen får 5 ½ stjerne, fordi at slutningen tager et lille pladderromantisk drej, som er lidt for kliche i forhold til hvor unik og original bogen er.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *