“Champion” af Marie Lu

image_pdfimage_print

Champion

Originaltitel: Champion
Forfatter: Marie Lu
Forlag: Carlsen
Serie: Legend-trilogien
Genre: Ungdomsbog, dystopi
Sider: 369
Udgivelsesdato: 30. september 2015
Oversat af: Jan Pock-Steen

5,5 DUO

 

 

 

’Champion’ er sidste bind i ’Legend’-trilogien, og jeg har ventet spændt på at finde ud af hvordan historien ville ende. Det er virkelig en god afslutning på en fantastisk serie.

streg

Resumé

June og Day lever nu adskilt, efter at June er begyndt sin oplæring til Princep for den nye Elector, Anden, og Day forsøger at finde en måde at blive kureret på, samtidig med at han beskytter sin bror, Eden, bedst muligt. Men efter flere måneders tavshed mellem dem, er June nødsaget til at kontakte Day og bede ham om en kæmpe tjeneste, da fredsaftalerne med Kolonierne er ved at falde til jorden. Men kan Day ofre mere til Republikken, efter alt det han har mistet?

streg

Anmeldelse

Jeg blev meget overrasket over, at June og Day ikke havde kontakt med hinanden, da jeg begyndte på ’Champion’. Det får man dog en god forklaring på, og der går da heller ikke længe, før de igen taler sammen, selvom de får en akavet start, hvilket også gav god mening.

Der foregår en masse i ’Champion’, og der er stort set fart over feltet hele vejen, så nogen gange måtte jeg lige holde tungen i munden, for at kunne følge med i handlingen. Det gjorde at den forblev interessant og spændende, og fik mig til at vende siderne hurtigere og hurtigere.

Jeg kan rigtig godt lide den kærlighed som er vokset op mellem June og Day fra tilbage i starten i ’Legend’ og så til nu i ’Champion’. De har været igennem så meget, og mistet endnu mere, og alligevel finder de en måde at komme videre på, og bevare håbet. Det kan jeg godt misunde dem.

Du skal helt sikkert glæde dig til at læse ’Champion’, hvis du har læst de foregående. Det er virkelig en rigtig god afslutning på en fantastisk serie, og slutningen er både sørgelig, bittersød og håbefuld. Så glæd dig – jeg tror du vil blive overrasket over de drejninger historien tager undervejs i ’Champion’.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.