“Chaos Walking 2 – Fjendens Ansigt” af Patrick Ness

Fjendens ansigt

Original titel: Chaos Walking – The Ask and the Answer
Forfatter: Patrick Ness
Genre: Science fiktion
Oversat af: Elisabeth Kietzner
Sider: 592
Forlag: CarlsenPuls

Udgivelsesdato: 25. oktober 2018

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret.

Fortsættelsen på Patrick Ness’ nyeste og hæsblæsende science fiction serie.

streg

Resumé

Todd og Viola har været på flugt fra hæren fra Prentisstown, og er lige røget i armene på deres værste fjende, Borgmester Prentiss. Todd bliver fængslet og adskilt fra Viola, og nu er han tvunget til at underkaste sig Borgmesterens magt. Men hemmeligheder luger stadigvæk i krogene, og en dag begynder bomberne at falde.

streg

Anmeldelse

Patrick Ness skriver utroligt godt, og vi får, som læser, også at mærke andre sider af hans forfatterskab i ’Chaos Walking 2: Fjendens Ansigt’. Patrick Ness er mest kendt for sine ungdomsbøger, hvor budskab og følelser vægter højt, så det er vildt sjovt og specielt at læse en science fiction bog af ham, som virkelig afviger fra hans skrivestil.

Der var en god portion drama i den første bog, men nu kommer vi til forhandlingerne mellem de gode og de onde, så drama kan mærkes allerede fra første side. Vi skifter perspektiv mellem Todd og Viola, så læseren hænger mere på sit sæde af spænding. Vi bliver også introduceret til flere karakterer og personligheder, hvilket giver byen og det univers et løft op.

Til gengæld trækker bogen lidt mere ud end den første. Følelserne er ikke skruet nær så højt op, og der bliver brugt meget tid på de samme vendinger, så plottet og karaktererne udvikler sig ikke nær så meget, som de gjorde i første bog. Det gør, at man måske ikke føler sig helt på bølgelængde med deres sorger og glæder, men det ødelægger bestemt ikke bogen. Det gør den blot lidt mere ordinær.

’Chaos Walking 2: Fjendens Ansigt’ får 5 ud 6 stjerner, fordi det er en rigtig god bog og en rigtig god fortsættelse. Der bliver dog trukket lidt ned på det faktum, at Patrick Ness ikke helt formår at holde sin fantastisk skrivestil og vælger nogle lidt klassiske og nemme løsninger undervejs.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *