“Chaos Walking bog 1 – Knivens stemme” af Patrick Ness

Chaos Walking

Original titel: Chaos Walking Book 1 – The knife of never letting go
Forfatter: Patrick Ness
Oversat af: Elisabeth Kiertzner
Genre: Fantasy
Sider: 536
Forlag: CarlsenPuls

Udgivelsesdato: 31. maj 2018

DUO 6 stjerner

 

 

 

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret

For både fans at Patrick Ness, men også ’Hunger Games’ og ’Maze Runner’, så er det her den næste nye store bog, som bør læses.

streg

Resumé

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle høre hinandens tanker i en uendelig strøm af Støj. En måned før sin fødselsdag, som endelig vil gøre Todd til en mand, opdager han med sin hund, Manchee, et område, hvor der ingen Støj er og at byen bærer på en uhyggelig og farlig hemmelighed.

streg

Anmeldelse

Alle dem som kender Patrick Ness ved, at han er kongen indenfor YA litteratur om den mentale sundhed hos unge samt sorg. Så at læse en fantasy bog af ham var utroligt spændende og nyt. Faktisk var det så godt, at det gjorde helt ondt, både i maven og i hjertet.

Først og fremmest så har Patrick Ness sin helt egen utrolige skrivestil, og den kan man bare ikke ændre på. Der er heller ikke andre end ham, som kan komme så godt afsted med at lade sin hovedperson kommentere på alting mentalt og faktisk holde sig til mange banale og alt for genkendelige følelser, som vi i andre bøger nok ville beskrive som barnligt eller umodent. Men i den her bog er hovedpersonen stadigvæk et barn, og har igennem hele sit liv fået den opvækst, som sætter ham mentalt ned til de yngre klasser.

Derudover så er Patrick Ness sindssyg god til at formidle hele budskabet med Støj, som er alle de tanker man har, og som andre kan høre, ved at benytte sig at de fysiske egenskaber; nemlig at han overpensler nogle sider med tekst og ord i forskellige størrelser og skrifttyper. Noget som virkelig er med til at sætte en hovedpine i gang, og som giver et helt utroligt godt billede af, hvordan det må være at leve med andre menneskers tanker døgnet rundt.

Til slut bliver man så smadret følelsesmæssigt, fordi at de forhold Patrick Ness opbygger er for fantastiske og ægte til at blive ødelagt, men det bliver de. Det er lang tid siden, at jeg sidst har grædt så meget, og haft lyst til at kyle en bog ud, siden døden af en vis ven i ’Knivens Stemme’. Alt for uretfærdigt, men viser også en styrke hos Patrick Ness og et utroligt venskab hos de karakterer.

Bogen får 6 stjerner, fordi den er et brag af en fantasy bog med unikke egenskaber og et forfærdeligt men samtidig fantastisk plot.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *