“Cirkus Jul” i Aarhus

Cirkus Jul

Tak til Have Kommunikation for pressebilletter.

Vi havde glædet os til en magisk juleforestilling, som desværre skuffede både børn og voksne.

s

Hvor: Tangkrogen i Aarhus
Spilleperiode: 9. december til 21. december

Pris: Mellem 175,- kr. til 345,- kr. + gebyr og tillæg, alt efter hvor man sidder henne
Spilletid: Ca. 2 timer (heraf er 20 min. til en pause)
Skuespillere: Arian Kashef, Carsten Svendsen, Anne Vester Høyer, Sunniva Byvard, Michael Slebsager, Carl-Christian Riestra, Eva Jensen og Selma Ingeborg Stockfleth

Cirkus Jul har også haft spilletid i København.

Cirkus jul

s

Resumé

Cirkus Jul er en magisk juleforestilling for hele familien, hvor børnebogsfigurerne vækkes til live i manegen. På den hyggelige cirkusplads foran teltet vil der dufte af gløgg, æbleskiver, juletræer og savsmuld, krydret smukt med oplyste telte – og selvfølgelig med højtlæsning og børnebøger tilgængeligt i hvert hjørne.

s

Anmeldelse

Jeg tog min kæreste og bonusbørn på 3 og 5 år med til Cirkus Jul, og vi glædede os enormt meget til at komme i rigtig julestemning. Overalt var der flotte lyskæder og pyntet op, så det så virkelig julet ud på cirkuspladsen. Der var godt styr på at få folk hurtigt gennem køen, og da vi kom ind, gik vi en tur rundt på pladsen, som dog viste sig at skuffe børnene en del. Der var ikke så mange aktiviteter for børnene, inden forestillingen gik i gang. Der var madboder, købeboder og et højtlæsningstelt, som var ret lille, i forhold til hvor mange der var på pladsen.

For at fylde tiden ud, inden forestillingen gik i gang, købte vi 6 æbleskiver til 80 kr., hvilket er i den høje ende, selvom man støtter et godt formål. De var krydret med julekrydderier og lå i et varmeskab, så jeg kan have mine tvivl, om de var frisklavet. Derudover fik vi en kop gløgg og varm kakao, som også lå i den høje ende. Til forestillingen købte vi popcorn, slushice og flæskestegsburger, hvor burgerne desværre også skuffede, idet de var tørre og havde stået i et varmeskab, og derved ikke var helt friske.

Der var desværre strømproblemer, så forestillingen blev udskudt 15 min. Første del af forestillingen syntes børnene var lidt kedelig, fordi der ikke skete så meget på scenen, udover der var en masse drama mellem de forskellige karakterer. Orla Frøsnapper virkede helt malplaceret i hele forestillingen, fordi han kaldte børn for møgunger, fortalte at det var bedre, at ens forældre blev skilt, og hvis man ikke lyttede efter, fik man tæsk. Det sendte et meget forkert billede og han var generelt for meget og ikke særlig pædagogisk i forhold til at det er en børneforestilling.

Cirkus Jul

Cirka halvvejs var der en pause på 20 min., men det havde nok været bedre at gøre den kortede eller helt fjerne den, da børnene havde svært ved at vente og kedede sig i pausen. De ville bare gerne se, hvad der nu skulle ske, nu hvor forestillingen rigtig skulle til at i gang, da den første del egentlig bare var en langtrukken optakt til den egentlige forestilling. Heldigvis var skuespillerne gode til at få børnene til at interagere med dem undervejs i forestillingen, ved at stille spørgsmål, som børnene kunne råbe ja og nej til.

Vi synes, at anden del af forestillingen rigtig god! Her var både børn og voksne underholdt, fordi der både var lidt cirkus numre, men også fordi den del, hvor der blev diskuteret frem og tilbage, om de skulle holde Cirkus Jul, endelig stoppede. Min bonusdatter var mest vild med kanonen og Cirkelines kunstner, mens min bonussøn havde glædet sig til Næsehornet Otto, selvom han med det samme sagde, at næsehornet ikke var ægte, men han synes stadig, han var sjov.

De karakterer, der imponerede mig mest, var Eva Jensen og Selma Ingeborg Stockfleth, der spillede Alba. De klarede det virkelig flot, og det samme gjorde Sunniva Byvard, der spillede Cirkeline og Michael Slebsager, som karakteren Vitello også.

Jeg håber, at de til næste år har lidt flere børneaktiviteter på pladsen, og de tænker mere over, hvilke karakterer de bruger i forestillingen, da de andre karakterer sådan set fungerede meget godt. Priserne for mad burde bestemt også sættes ned og være frisklavet, og generelt vil jeg anbefale, at der bliver kigget på, at der er flere ting i børnehøjde og med fokus på børnenes behov, også i forhold til tidspunkt og pause.

Cirkus jul

s

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen. Billederne er taget af Agnete Schlichtkrull.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *