“Da hun forsvandt” af Gayle Forman

image_pdfimage_print

Da hun forsvandt

Original titel: Where she went
Forfatter: Gayle Forman
Forlag: Gyldendal
Genre: Ungdomsbog
Sider: 216
Oversat af: Charlotte A. E. Glahn
Udgivelsesdato: 1. juni 2015

5,5 DUO


 

 

’Da hun forsvandt’ er efterfølgeren til ’Hvis jeg bliver’ og er skrevet ud fra Adams synsvinkel. Jeg har ventet med stor tålmodighed på at finde ud af hvordan Mias liv ville blive, efter hun vender tilbage til livet, og blev kastet ind i en rutsjebane af følelser fra start.

streg

Resumé

Tre år er der gået siden bilulykken, som ændrede Mias liv men også Adams. Mia går på Juilliard og har forladt Adam. Hun bruger nu al sin tid og energi på celloen og musikken, mens Adams lever rockstjernetilværelse med alt hvad der hører til. Ved et tilfælde mødes Mia og Adam i New York og tilbringer en aften og nat sammen. I løbet af den tid får de snakket om fortiden, men kan de komme videre fra den smerte og vrede de efterlod?

streg

Anmeldelse

Jeg var meget spændt på at læse fortsættelsen til ’Hvis jeg bliver’, da den slutter meget åbent. Jeg manglede i den grad at finde ud af hvad der ville ske videre med Mia, og ikke mindst om kærligheden mellem hende og Adam ville vare ved.

Derfor var det også noget af en bombe, da jeg fandt ud af, at de ikke var sammen mere. Det gav slet ikke mening for mig, men efter at jeg har læst ’Da hun forsvandt’ begyndte jeg at forstå, og kunne se det fra Mias perspektiv.

’Da hun forsvandt’ er fortalt fra Adams synsvinkel og den er ufattelig mørk og dyster i begyndelse, da han mildt sagt ikke har det særlig godt. Han har svært ved at se fordelene ved sin rockstjernetilværelse, og føler at han har mistet det han elskede ved musikken.

Adam er panisk angst, og det er til at tage og føle på, da forfatteren Gayle Forman har beskrevet det så detaljeret, at jeg før jeg nåede at se mig om, var fuldstændig blevet projekteret over i Adams krop og de tanker han går rundt med. Jeg ville så gerne hjælpe ham, men måtte se passivt til, mens han gik igennem alt den smerte.

’Da hun forsvandt’ levede op til alle mine forventninger, og selvom jeg egentlig var lidt skeptisk overfor at høre historien fra Adams synvinkel, fordi jeg havde vænnet mig til at befinde mig i Mias hoved, så fungerede det virkelig godt! Der er en masse flashbacks til fortiden og før Adam og Mia møder hinanden, og på den måde var det virkelig også fedt at få mere af hans historie.

Hvis du læst ’Hvis jeg bliver’, vil du helt sikkert også kunne lide denne fortsættelse til historien, og jeg kan kun anbefale dig at komme i gang med det samme. Vær dog forberedt på, at du nok får svært ved at ligge den fra dig. Og hvis du endnu ikke kender til bøgerne, så se at komme i gang. Du vil ikke fortryde det!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.