“De dødes tid” af Thomas Helle

De dødes tid

Original titel: De dødes tid
Forfatter: Thomas Helle
Genre: Krimi, spænding
Sider: 464
Forlag: Facet
Udgivelsesdato: 14. september 2018

5,5 DUO

 

 

 

 

Tak til Facet for anmeldereksemplaret.

En ny zombie krimi, som er helt perfekt til efteråret.

streg

Resumé

En dødbringende virus smitter lynhurtigt hele befolkningen, mens myndighederne kæmper en forgæves kamp mod smitten. Alt for sent går det op for dem, at virussen ikke alene er dødbringende, den vækker også de døde til live igen.

streg

Anmeldelse

Siden ’Walking Dead’ overtog hele verden, har standarden for zombie fortællinger virkelig været sat. Men Thomas Helle overgår virkelig den standard. Hans bog ’De dødes tid’ tager læseren ud på et helt nyt eventyr, hvor ingenting og ingen sider er for grimme til at blive fortalt.

Vi starter ret normalt ud med den sædvanlige smøre om et ødet landskab, en pistol og en zombie der kommer til live. Så er fortællingen ligesom sat og vi kender allerede resten af historien derfra. Der hvor Thomas Helle så bryder barrieren er ved at skifte fortællere ofte. Det er utroligt forfriskende, at vi ikke bliver hængene i de samme personer, med den samme sædvanlige klagesang. Derimod får vi nye karakterer med forskellige baggrund, som på ingen måde lægger op til at de kan redde verden sammen; snarere tværtimod. Det virker som om, at de ville gå i flæsket på hinanden, hvis de fik chancen.

Det andet som er anderledes for den her zombie fortælling, er at personerne i den grad er utilstrækkelige og har grimme personligheder. Vi bliver introduceret for personer, som man i den grad ville undgå i virkeligheden. Thomas Helle går virkelig all-in, når det kommer til skabelsen af de karakterer. Sproget er grimt og klamt, men gør kun karakteren mere overbevisende. Holdninger og smag i musik er der også taget højde for. Vi bliver introduceret på nogle helt andre vilkår og kommer mere ind under huden på karaktererne.

Efter ”The Rain” kom frem, virkede tanken om at Danmark skulle blive til et zombieland lidt absurd. Den tanke kvæler Thomas Helle efter knap 3 kapitler. Det er så meget, som bare spiller i forhold til Danmarks politik, vores sundhedsvæsen og generelt den danske holdning til diverse ting. Det gør det langt mere realistisk og interessant at følge med i.

’De dødes tid’ får 5 ½ stjerne, fordi at det er en sindssyg god zombie bog, som kan henvende sig til begge køn, samt ikke bare en bestemt alder. Der ryger lige en halv stjerne, fordi at bogen nogle gange holder sig meget til clicherne, men det er ellers blevet vist, at forfatteren har en stor fantasi og ikke behøver inspiration fra andre.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *