“De fejlfødte” af Linette Harpsøe

De fejlfødte

Originaltitel: De fejlfødte
Forfatter: Linette Harpsøe
Serie: Exilium
Genre: Science fiction
Sidetal: 324
Forlag: Dreamlitt

Udgivelsesdato: 26. september 2016

duo 4½

 

 

 

Jeg var virkelig skeptisk, da jeg begyndte på ’De fejlfødte’ og var faktisk ved at overveje helt at droppe at læse den, men så skete der noget, der vakte min nysgerrighed.

streg

Resumé

17årige Fry og hendes familie forsøger at overleve de ukendte skabninger, som er ved at udrydde hele menneskeheden. De skal både klare sig mod sult og sidder i tvungen isolation, mens de forsøger at finde sikkerhed mod de menneskeædende skabninger. Da Fry endelig ender med at blive reddet, viser det sig, at redningen måske ikke var en redning, og hun skal nu finde ud af, hvem der fortæller sandheden.

streg

Anmeldelse

Det er sjældent, at jeg næsten dropper en bog, inden jeg er kommet godt ind i den. Dette var dog tilfældet med ’De fejlfødte’, som egentligt var lidt interessant, fordi den startede ud, som den gjorde. Den første del af bogen er nemlig Fry, som fortæller samtidig med at hun optager alt hvad der sker omkring hende. Derfor er det lidt specielt, den måde teksten står på i starten, og jeg havde svært ved at skildre mellem, om det var samtaler eller hendes egne udtalelser, jeg læste.

Efter 63 sider kom jeg så ind til selve kernen af bogen, og var først utrolig forvirret, men nu blev min nysgerrighed vakt. Det spring handlingen tog der, samtidig med at det blev lettere at forstå, hvad der skete, var helt sikkert grunden til, at jeg fortsatte med at læse videre. I starten troede jeg, at vi så kom tilbage til Frys optagelser, men det viste sig kun at være starten af bogen, der var sådan.

Jeg kunne også rigtig godt lide Fry, selvom jeg først rigtig følte at jeg lærte hende at kende, da jeg kom dertil, hvor bogen blev ”normal” igen. Der skete også utrolig mange ting, og handlingen tog rigtig mange drejninger, som jeg ikke havde set komme, så det var rigtig rart, at forfatteren ikke havde fortsat med den samme skrivemåde, som i starten.

Jeg kan anbefale ’De fejlfødte’ til alle som var vild med ’Maze Runner’, som den på sin måde, kan minde en smule om, selvom det er meget begrænset. De har begge ulækre uhyrer, som de skal forsøge at overleve, og er også kun en lille forsamling af mennesker i handlingen. Og bliv endelig ved med at læse, hvis du havde det ligesom mig med den første del af bogen, for den ender med at overraske dig, og på eller anden måde, er jeg nu endt med at synes, at det var fedt med den begyndelse!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


2 thoughts on ““De fejlfødte” af Linette Harpsøe

  1. Spændende. Jeg har glæder mig meget til den, men man kan jo desværre ikke nå alt. Det lyder i hvert fald interessant med måden, det er skrevet på 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *