“De røde heste” på DVD

De røde heste

Original titel: De røde heste
Genre: Familiefilm
Spilletid: 1 time og 40 minutter
Skuespillere: Poul Reichhardt, Tove Maës, Peter Malberg, Maria Garland og Johannes Meyer.
Selskab: Nordisk Film
Udkom: 4. juni 2014

DUO stjerner III

 

Den første Morten Korch film indeholder både humor, dramatik og ikke mindst kærlighed.

Hvis du ligesom mig, manglede en fornyelse af mine dejlige Morten Korch film, vil jeg helt sikker anbefale den nye Nordisk film pakke. Nordisk Film har nemlig total renoveret og remastered filmene til en super god lyd kvalitet, samt med utrolig god HD billede kvalitet.

streg

Resumé

Gårdejer Munk sidder i saksen. Han har økonomiske problemer med hans gård Enekær. Alting ser håbløst ud, indtil Ole kommer hjem fra landbrugsskolen. Han påtager sig straks den vanskelige opgave at redde gården. Det bliver til en virkelig styrkeprøve, for Willers, der har part i gården, modarbejder ham på alle tænkelige måder. Ole må spille højt spil. Han beslutter at satse på Enekærs pragtfulde travheste, for at få penge til at købe Willers ud. I åndeløs spænding følger alle de røde hestes løb. 

streg

Anmeldelse

Historien omkring ’De røde heste’ er virkelig god. En ting som jeg især synes, den belyser rigtig godt, er situationen mellem Ole og Gårdejer Munks datter. Bente vil gerne redde gården og hestene fra Willers. Derfor beslutter Ole og Bente at indgå et fornuftsægteskab, hvor de skal lærer hinanden at kende og derefter finde ud af, om de virkelig elsker hinanden. Her spiller Tove Mäes utrolig godt, fordi hun har det lidt triste og forelsket udtryk over sig, når hun kigger på Ole. Hun er også den søde pige som ikke vil gøre nogen ondt. Jeg synes sammenspillet mellem Poul Reichardt og Tove Mäes fungerer rigtig godt.

Jeg vil også nævne Peter Malberg og Johannes Meyer, fordi de bidrager med det sjove pust til ’De røde heste’, og samtidig frembringer smil og latter undervejs. De er to originaler, som mødes og gør grin af hinanden, mens de former et venskab. Peter Malbergs skuespillerpræsentation er i særklasse her, hvor han både har den sjove rolle, men hvor han også er meget seriøs, fordi han ønsker virkelig at hjælpe Ole.

Alt i alt skaber denne første Morten Korch film både spænding, kærlighed, nye venskaber og latter. Derfor kan den folkekære klassiker fra Morten Korch klart anbefales til en aften, hvor du virkelig trænger til noget DANSK, og samtidig vil være garanteret god underholdning.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *