“De skandaløse” af Simona Ahrnstedt

De skandaløse

Original titel: De skandalösa
Forfatter: Simona Ahrnstedt
Serie: Wadenstierna
Genre: Kærlighedsroman
Oversat af: Jette Røssell
Sider: 360
Forlag: Flamingo
Udgivelsesdato: 19. september 2019

5,5 DUO

 

 

 

Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret.

Det var dejligt at komme tilbage i universet som Simona Ahrnstedt har skabt, og jeg ville ønske man aldrig skulle derfra.

streg

Resumé

Grev Gabriel Gripklo er vendt tilbage fra udlandet, da det er på tid at finde en passende hustru. Det har han lovet sin familie. Men han har et meget blakket ry, og han har ingen hæmninger for, hvad der er passende opførsel. Magdalena Swärd er ungmø. Hun er dannet men meget fattig. Hun har fået opgaven om at være selskabsdame for en ung kvinde, som skal vinde grevens gunst hen over sommeren. Men hvad Magdalena ikke regner med er Grev Gripklo, som er indbegrebet af alt, hvad hun hader ved mænd. Men et væddemål og en nat sammen ændrer på det hele, og de indleder en mere og mere skandaløs affære.

streg

Jeg elsker Simona Ahrnstedts forfatterskab, og ’De skandaløse’ er ingen undtagelse. Bogen indgår i en serie, men man kan helt sikkert nemt læse dem hver for sig. Man får lige lov til at høre om hovedpersonerne, som vi møder i bog nummer 2, og det synes jeg er rigtig fin lille detalje. Så bogen foregår i sin helt egen tid og med sine helt egne personer. Jeg er vild med universet, og jeg kunne virkelig bare blive i det hele tiden og var utrolig ked af det, da den sidste side var læst.

Af vores personer fandt jeg egentligt vores mandelig hovedperson meget interessant. Jeg var spændt på, om jeg ville blive ved med at finde ham en smule usympatisk, eller hvorledes han ville enten udvikle sig, eller hvad der ville ske med ham. Jeg fandt så til gengæld Magdalena meget stram i betrækket i starten og følte, at hun vendte på en tallerken et tidspunkt, hvor jeg ikke forstod hendes handling, men det kom heldigvis længere henne, hvor jeg fik en større forståelse for hende, samt jeg så en god udvikling i hende i takt med hendes forhold til Gabriel.

Så begge vores hovedpersoner kommer ud for en rigtig god udvikling, og man kan til sidst virkelig mærke kemien mellem dem. Jeg fandt begge hovedpersoner mere interessant til sidst i bogen, og i takt med at jeg virkelig elskede universet og vores forfatters små hint til alle afvigelserne, som var meget tabulagte tidligere i tiden, får vi alligevel lige et mindre indblik i her i hendes bog, hvilket er ret fedt. Jeg kan uden tvivl anbefale ’De skandaløse’, fordi for mig var det bare en fantastisk bog som indeholder spænding, kærlighed og et univers, som jeg hyggede mig meget med.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *