“De tolv” af Justin Cronin

image_pdfimage_print

De tolv

Original titel: The Twelve
Forfatter: Justin Cronin
Serie: The Passage
Genre: Spændingsroman
Oversat af: Jan Pock-Steen
Sider: 751
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udkom: 31. oktober 2011

DUO 6 stjerner

 

 

Justin Cronin gør det igen! En super bog med masser spænding og sammenhold. Jeg elskede hver side af denne fantastiske fortælling.

streg

Resumé

Pigen fra det Ukendte, Amy kæmper for at holde sig i live i det undergangskaos, som stadig raser i verden. Amy og nogle overlevende fra gruppen sætter kampen op mod de tolv, og jagten er gået i gang i deres forsøg på at redde menneske racen. Hvad de ikke ved, er at spillet har ændret sig, og der nu er helt andre brikker med. Deres fjender har nemlig slået sig sammen med dem, som man mindst venter, og udtænkt sig en plan, som er langt mere dyster end bare menneskehedens udslettelse. Amy og gruppen skal ofre alt, men spørgsmålet er: Har de hvad der skal til?

streg

Anmeldelse

Justin Cronin gør det virkelig godt i ’De tolv’. Forsættelsen til ’Den første’ lever utrolig godt op til sin forgænger. Det univers han har skabt, fungerer super godt og han beskriver hele historien realistisk og spændende. Hans beskrivelser af verdenen og personerne, er alle med til at gøre bogen utrolig realistisk, og jeg sidder tilbage med følelsen af, at jeg også selv befinder mig i universet med Amy og de andre overleverende i kampen mod de tolv.

’De tolv’ har masser af tempo. Jeg elsker den måde, som Justin Cronin bygger bogen op på. I starten skulle jeg holde fast og holde tungen lige i munden, for at følge med, fordi man møder nye personer og man hopper rundt i tiden. Dette gør man hele vejen i gennem bogen, og det fungerer faktisk rigtig godt, fordi Justin Cronin giver dig hele tiden nogle clifthangere, så spændingen er i top, og du er limet fast til siderne.

De nye personer som man møder i ’De tolv’, har alle en sammenhæng med alt andet, som kommer til at ske eller sker i fortællingen. Alt i bogen hænger rigtig godt sammen, selvom det ikke altid er med det samme, at man kan finde sammenhængen mellem tingene. Sammenhængen kommer dog frem – man skal bare kigge lidt længere efter det, og jeg derfor aldrig udregne det næste skridt i historien, hvilket var virkelig fedt!

Jeg elskede også personerne, som man bliver præsenteret for i bogen. Mange er gengangere fra ’Den første’ som er overlevende fra forgængeren, men der er også kommet nye til her i ’De tolv’. Det var et kærligt gensyn med nogle af de karaktere, som jeg lærte at kende i den første bog. Derfor nød jeg virkelig også at følge deres udvikling, og se hvilke prøvelser de nu skulle udsættes for.

Det er næsten uudholdeligt at vente til, at den sidste bog af Justin Cronin trilogi udkommer. Jeg er sikker på den kommer til at rumme lige så meget spænding og den fantastiske skrivemåde, som de to foregående bøger. Indtil da kan både ’Den første’ og ’De tolv’ stærkt anbefales, da de begge giver dig en masse action, gode personligheder og et univers, som er meget særpræget og som jeg virkelig er kommet til at holde af.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.