“Den første” af Justin Cronin

image_pdfimage_print

Den første

Original titel: The Passage
Forfatter: Justin Cronin
Serie: The Passage
Genre: Spændingsroman
Oversat af: Jan Pock-Steen
Sider: 1019
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udkom: 1. december 2011

DUO 6 stjerner

 

 

Sikke et mesterværk! Denne bog viser en helt anden side omkring verdens undergang og kampen for overlevelse – blandet med et tvist af vampyrer – og jeg var vild med det.

streg

Resumé

Regeringen iværksætter i hemmelighed et eksperiment for at skabe den ultimative soldat, da alvorligt syge kræftpatienter bliver raske efter at være blevet bidt af flagermus i Sydamerika. Men eksperimenterne slår grueligt fejl og pludselig forandres verden. Verden falder fra hinanden, og i alt kaosset finder FBI-agenten Brad Wolgast og den seksårige Amy Harper Bellafonte, som var en del af dette mislykkede eksperiment sammen. De to kommer ud på en længere rejse, som kommer til at strække sig over tid og sted. Det bliver nemlig op til Amy at afslutte, hvad der aldrig skulle være startet. 

streg

Anmeldelse

Justin Cronins fortælling om den ensomme pige Amy Harper Bellafonte og dem som hun møder på sin vej var enestående. Jeg havde aldrig læst noget lignende som denne spændingsroman. Og spændende det må man sige, at den var. Jeg kunne virkelig leve mig ind i bogen. Den havde en super god beskrivelse, og jeg elskede hele konceptet bag denne bog, hvordan vampyrerne kom til og hvad der skete efter at eksperimenterne slog fejl. Som udgangspunkt er konceptet bag bogen selvfølgelig noget som er set før, omkring at verden går under på grund af zombies, vampyrer mm. Men alligevel synes jeg at Justin Cronin har formået at gøre bogen til noget helt specielt, igennem hans skriveteknik og særpræget stil.

En ting som jeg synes var rigtig godt ved denne bog var, at den strækkede sig over mange steder, men også lang tid. Dette betød at man får lov til at møde rigtige mange forskellige og interessante personligheder, som jeg gerne vil følge og hører hvad der sker med dem i deres kamp for overlevelse. Dette gjorde selvfølgelig også at man skulle bruge lidt tid på at orienterer sig ”hvor er det egentlig lige man er henne?” Men det gjorde faktisk ikke noget, fordi det gjorde romanen mere spændende for mig at læse, fordi jeg hele tiden mødte nye personligheder, eller fik noget ny viden, som havde stor betydning for handlingen.

Romanen ’Den første’ er fuld af budskaber og temaer, som havde en vigtig betydning, og samtidig medførte, at den blev hængende i baghovedet hos mig, længe efter at jeg havde læst den. Det er blandt andet temaet omkring verdens undergang, og derefter kampen om overlevelsen, som jeg personligt synes er spændende at læse om, og derudover var ’Den første’ bare fyldt op af action og tempo, hvilket jeg nød! Men romanen rummer også meget mere, nemlig venskaber og kærlighed, fordi personlighederne mødes på kryds og tværs, og skal til at tænke anderledes.

’Den første’ giver dig også lysten til at læse videre på serien, fordi som mange andre trilogier, så sidder man simpelthen tilbage og tænker ”hvad sker der så nu?”. Der er også rigtig mange ubesvarede spørgsmål, som man bare brænder efter at få svar på – det skal jeg i hvert fald. Derfor ser jeg allerede frem til at læse forsættelsen til serien som er ’De tolv’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.