“Den halve krig” af Joe Abercrombie

den halve krig

Original titel: Half a War
Forfatter: Joe Abercrombie
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 478
Oversat af: Lene Ewald Hesel
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 18. september 2018

DUO stjerner III

 

 


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

’Den halve krig’ var intens og utrolig fængslende. Ligeledes viste den en side, som jeg ikke havde forestillet mig af en af personerne, som vi har fulgt i noget tid.

streg

Resumé

Prinsesse Skara’s verden ændres brat en nat, hvor hun mister alle hun kender og har elsket i hele sit liv. Ligeledes har hun mistet sit land. Hun kommer dog i sikkerhed ved sin kusine, hvor hun med de rette ord og den rette forstand ville kunne genvinde sin fødselsret. Fader Yarvi har sin egen dagsorden. Han vil hævne sin fars morder, og det har han mulighed for at gøre i den foranstående krig, som er lige rundt om hjørnet. Torn Bathu og Raith er begge klar til kamp og vil gerne bringe hæder over deres navne på slagsmarken. Men er det virkelig det eneste, som betyder noget, og hvilke ofre og konsekvenser vil dette have for dem alle?

streg

Anmeldelse

Jeg kan rigtig godt lide, at vi hele vejen igennem får lov til at følge de samme personer, som vi lærte at kende i starten. Her tænker jeg særligt på Fader Yarvi i den første bog og Torn og Brand i den næste bog. Der er ingen tvivl om, at blandt dem havde jeg mine favoritter. Men jeg må indrømme, at jeg også elsker, at vi får lov til at møde nye hovedpersoner, og denne gang er det Skara og Raith, som bliver kastet sammen og ender med at opleve en intens kemi mellem hinanden. Jeg kan rigtig godt lide forfatterens beskrivelser og den fængslende måde, som han får opbygget verden på og sine hovedpersoner, som gør at man ikke kunne lade være med at følge dem.

Jeg kan også rigtig godt lide, at forfatteren ikke er bange for også at tage nogle hårde valg. Der er sorg til stede i bogen, og slutningen af bogen var jeg bestemt heller ikke vild med, så dette bliver jeg også en smule farvet af i bogen. Men alligevel er det fedt, at jeg blev rystet lidt i min grundvold.

Som sagt kan jeg godt lide de nye hovedpersoner, som vi møder. De gennemgår begge en vild udvikling, og starter med at være hinandens modsætninger til at bevæge sig helt i den anden grøft, for at igen blive hinandens modsætninger. Skara starter ud med at være den skræmte pige, som lever i en tryg tilværelse, indtil hun får slået benene væk under hende, og skal derefter finde ud af at være dronning og kunne træffe nogle hårde beslutninger. Raith starter ud med at have en ting i hovedet, nemlig hæder omkring hans navn og en drøm i livet om sin position. Men dette ændrer sig undervejs, efterhånden som han lærer Skara bedre at kende. Jeg må indrømme, at det var Raith som tiltalte mig mest i bogen særligt mod slutningen.

Hvis man har læst de andre bøger, er der ingen tvivl om at man skal tage fat i ’Den halve krig’. Jeg synes, at bøgerne i serien bliver bedre og bedre, jo længere jeg kommer ind i universet.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *