“Den hvide enkes død” af Nicole Boyle Rødtnes

Den hvide enkes død

Originaltitel: Den hvide enkes død
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Rød og blå
Forlag: Alvilda
Genre: Ungdomsbog, dystopi
Sider: 434
Udgivelsesdato: 10. november 2020

DUO 6 stjerner

 

 

 


Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Endnu et mesterværk fra Nicole Boyle Rødtnes!

streg

Resumé

Borgerne i Viduana er rystede ovenpå den brutale afstraffelse af Elias/Emma. Det sætter gang i tanker om oprør, og da enkerne strammer grebet om byen yderligere, får de kun flere fjender. Clara er gravid, men holder det hemmeligt, da hun vil flygte ud af byen med barnet. Silas har dræbt Jastar i selvforsvar, og det får nogle af mændene til at vende sig mod ham, for man kan ikke dræve nogen ustraffet. Elias hænger hårdt medtaget i gabestokken i Skammens cirkel – han har mistet alt og planlægger nu sin hævn over enkerne…

streg

Anmeldelse

Åh hvor har jeg ventet på denne dag! Efter den modbydelige afslutning på ’Den sorte enkes by’, har jeg været ved at blive vanvittig af ventetiden på efterfølgeren. Jeg har muligvis sagt det før, men Nicole Boyle Rødtness har virkelig skabt noget helt unikt med sin nye serie, og jeg æder det hele råt! Hun fanger mig i sit spind fra første side og efterlader mig hungrende og desperat efter at få mere, når sidste side er vendt.

Der går alligevel noget tid mellem så store læseoplevelser, som jeg har med Nicoles bøger, og jeg er bare ovenud imponeret og har den største respekt til hende. I ’Den hvide enkes død’ vender vi tilbage til det, der skete til sidst i ’Den sorte enkes by’, og selvom denne bog er optakten til det store oprør og kamp, blev den på intet tidspunkt kedelig eller langtrukken.

Der er nemlig sørget for masser af drama, både i mændenes kvarter og kvindernes, og hvis man troede første bog var slem, så er det intet i forhold til denne. Altså bare wow! Tænk sig at bo i sådan et samfund. Nicole formår at holde spændingen oppe ved at skifte mellem de tre forskellige karakterer, Clara, Silas og Elias, så man hele tiden er i orkanens øje.

Det er fedt, at den er så brutal som den er, da det også efterlader et dybt aftryk hos en, så det bliver i hvert fald ikke en serie, jeg lige kommer til at glemme foreløbig. Samtidig har Nicole skrevet historien, så man føler man er venner med de tre hovedpersoner, og jeg sidder bare og håber, at det hele skal ende lykkeligt til sidst. Det kan jeg dog godt tvivle på efter afslutningen på ’Den hvide enkes død’, som efterlod mig med et knivstik i hjertet – av det gjorde ondt!

Jeg glæder mig umådeligt meget til at læse videre i det her fantastiske univers, som lyder helt grotesk at kalde fantastisk, fordi det er nok det sidste ord, jeg ville bruge til at beskrive samfundet. Det er dog fedt, at det er så anderledes og brutalt, og det sætter i hvert fald nogle spor og aftryk i mig. Til sidst må jeg vist bare bukke mig i støvet, for Nicole har endnu engang skrevet et mesterværk!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *