“Den lille havfrue 3 – Historien om Ariel” på DVD

Den lille havfrue 3

Original titel: The little mermaid 3 – Ariel’s Beginning
Genre: Animation, tegnefilm
Spilletid: 74 minutter
Udgivelse: 6. februar 2014
Filmselskab: Disney

DUO stjerner III

 

 

 

Endnu engang formår en fortsættelse at holde det høje niveau, så det var virkelig en fornøjelse for mig at se ’Den lille havfrue – historien om Ariel’, og samtidig få noget forhistorie til hvordan Ariel er vokset op.


streg

Resumé 

Alt ynder fred og idyl i Atlantica, hvor hver dag er en fest fyldt med sang, musik og dans. Lige indtil den dag hvor Ariels mor, og Kong Tritons kone Athena dør på en forfærdelig tragisk måde. I sorg over at have mistet sin kone, forbyder Kong Triton musik, dans og sang i Atlantica. Men da Ariel bliver ældre har hun svært ved at holde sig væk fra musikken, og hun opdager i den forbindelse en hemmelig musikklub. Ariel er igen glad og lykkelig, indtil klubben pludselig bliver afsløret.

streg

Anmeldelse 

Jeg kan kun klappe i hænderne når jeg støder på en fortsættelse, som bevare ånden fra den første film. På trods af at Atlantica er blevet forbudt at spille musik, er filmen stadig fuld af det. Jeg synes også det er rigtig fedt, at få Ariels historie helt fra begyndelsen, og på den måde også finde ud af hvordan hendes mor var. Det er heller ikke til at komme udenom, at Ariel og hendes mor Athena næsten er som dråber vand, og ligner rigtig meget hinanden både af udseende, men helt sikkert også i sindet, og selvom det kun er kort tid man møder Athena, får man hurtigt dannet sig et indtryk af hendes væsen og hvordan hendes personlighed er.

Når jeg tænker på, at Kong Tritons døtre alle sammen går rundt med sorgen over at have mistet deres mor, synes jeg de klarer det umådeligt flot! De forsøger så vidt muligt at holde sammen, selvom der er de sædvanlige søskendeintriger, som også passer meget godt på virkeligheden. Jeg kender selv til at miste, og jeg synes at de i filmen har forsøgt at skildre de følelser, der er ved et sådan tab, rigtig godt og meget i henhold til hvordan virkeligheden kan se ud, for dem der bliver berørt af tabet.

Jeg synes desuden, at det er rigtig fedt at se prinsesserne som børn, og igen som de vokser op og bliver teenager, fordi de er sådan en speciel flok med hver deres personlighed, og på trods af at der er så mange at holde styr på, var det faktisk meget nemt at dele dem ind i kategorier, og finde ud af hvem der holdt sammen. Jeg bliver personligt aldrig træt af Disney film, og jeg håber da, at magien vil fortsætte i fremtiden, for jeg vil da gerne fortsætte med at blive fortryllet af ikke mindst farverne, men også de individuelle historier.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *