“Den sidste stjerne” af Rick Yancey

Den sidste stjerne

Original titel: The Last Star
Forfatter: Rick Yancey

Serie: Den 5. bølge
Genre: Science fiction
Oversat af: Elisabeth Kiertzner
Sider: 362
Forlag: Gyldendal
Udkom: 10. november 2016

duo 4½

 

 

 

Så kom afslutning på serien og hvilken afslutning – hold da op. Jeg var faktisk tom for ord over den sidste bog i serien. Den indeholdt på en måde det hele og ingenting på samme tid. Men jeg sad tilbage med en dyb følelse bagefter.

streg

Resumé

De andre har overtaget jorden med deres sjæleædende virus og efterladt et virvar af mennesker, som forråder hinanden og en lille gruppe, som endnu ikke ved hvem de kan stole på. Så nu må Cassie og vennerne alle beslutte, hvad der er vigtigst – nemlig at leve videre og blive som dem eller redde menneskeheden og derved risikere at dø for den. Førhen var det tydeligt, hvem fjenden var og hvad de ville – nu er det ikke længere så lige til. Hvad bliver Cassies og vennernes beslutning?

streg

Anmeldelse

Så kom afslutningen på en serie, som virkelig fangede mig fra den første bog. Det som fangede mig, var den umulige kærligheden i bogen og universet, som vi blev præsenteret for. Jeg kan virkelig godt lide et univers, hvor der er en masse mystik og gerne med science fiction blandet sammen med. Derfor er ’Den 5. bølge’ også perfekt til mig. Der gik et øjeblik, før jeg kom rigtig ind i historien igen. Jeg skulle lige komme i tanke om nogle af de ting, som var sket i den anden bog i serien og der var alligevel nogle ting, som var godt gemte. Så jeg fik faktisk helt lyst til at genlæse serien. Det ved jeg også 100 % at jeg kommer til, forhåbentlig om noget tid, hvor jeg får rigtig god tid til rigtig at kunne nyde det.

Vi følger stadig de forskellige personer omkring Cassie og man skifter meget synsvinkel mellem de forskellige personer, alt efter hvilken person og situation vi befinder os ved og i. Jeg kunne godt lide, at man fik lov til at følge de andre personer, fordi man er kommet tæt ind på dem og jeg vil gerne se, hvordan det kommer til at gå for dem alle sammen. Nogle gange kunne det være meget forvirrede, alt efter hvor man var henne og hvem man egentligt fulgte på tidspunktet. Det var dog helt sikkert noget, som gjorde at spændingen blev øget i bogen.

Jeg må sige at slutningen overraskede mig. Jeg havde en masse spørgsmål i løbet af bøgerne og jeg fik også en masse besvaret, men jeg vil alligevel sige, at jeg blev overrasket over den følelse, som jeg sad tilbage med efter bogen var færdig. På en måde følte jeg at bogen var færdig, men på den anden måde følte jeg slet ikke, at bogen var færdig og at jeg havde fået de svar, som jeg søgte. Jeg var faktisk meget mundlam, lige da jeg havde læst de sidste sider. Og det er derfor jeg altid har syntes, at ’Den 5. bølge’ har været en fornøjelse at læse, fordi den har forbløffet mig så meget.

Jeg kunne rigtig godt lide afslutningen, og jeg synes den var gennemtænkt. Foruden dette synes jeg også, at selve universet og historien bag alle bøgerne var meget gennemtænkt, og jeg kan klart anbefale den til andre science-fiction elskere, som har det ligesom mig. Jeg er stadig plaget af den følelse, som jeg havde da jeg afsluttede bogen, og tænker meget på, at jeg vil læse hele serien forfra. Det kan jeg forhåbentlig få gjort inden længe.  

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *