“Den ugifte hertug” af Julia Quinn

Den ugifte hertug

Originaltitel: The Duke and I
Forfatter: Julia Quinn
Serie: Familien Bridgerton
Oversat af: Christa Leve Poulsen
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 349
Forlag: People’s press
Udgivelsesdato: 2. april 2020

 

 

Tak til People’s press for anmeldereksemplaret.

’Den ugifte hertug’ var en af mine mest ventede bøger i år! Er du fan af Lisa Kleypas bøger, skal du læse denne serie.

streg

Resumé

Den smukke og begavede Daphne Bridgerton har problemer med at få ægteskabstilbud fra bejlere, hun holder af. Interessen for hende vokser dog, da Simon Bassett kommer til byen. De to lægger sammen en snedig plan, hvor de indgår en falsk forlovelse, for at den rette type friere måske endelig kan få øjnene op for Daphne. Samtidig kan det måske også få overklassens ægteskabsgale mødre til at holde sig væk fra Simon, da han slet ikke har lyst til nogen sinde at gifte sig. En plan, der går godt i starten, men viser sig at gøre alting mere kompliceret.

streg

Anmeldelse

Jeg var helt vild med ’Den ugifte hertug’, som var svær at lægge fra mig og derfor også hurtigt læst. Den minder på mange måder om Lisa Kleypas bøger, fordi den foregår i samme tidsalder med fokus på overklassen og kærligheden, men er dog ikke så malende og erotiks, når det kommer til sex delen. Det var dog ikke noget jeg lagde mærke til, da man kan føle begæret og spændingerne igennem samtalerne mellem de to hovedpersoner Daphne og Simon.

En anden ting, som adskiller den fra Lisa Kleypas bøger, er at der er lidt Gossip Girl over den. Hvert kapitel starter nemlig med en lille sladderspalte fra Lady Whistledown’s Society Papers, der udelukkende fokuserer på sladder i overklassen. Det er skrevet i et vittigt sprog, så det giver bogen en ekstra omgang humor, selvom der egentlig også er meget til stede i handlingen og dialogerne.

Jeg synes det er dejligt, når man får indblik i begge hovedpersoner, så man finder ud af, hvad der foregår inde i hovedet på dem. Jeg havde nemlig lidt svært ved at forstå, hvorfor Simon var så meget imod ægteskab, men jo mere jeg lærte ham at kende og dykkede ned i hans historie, desto mere gav det mening.

Der er 8 bind i serien, og jeg kan slet ikke vente med at læse næste, som handler om Daphnes ældste bror. Jeg elsker virkelig det familiebånd de har og den måde, de opfører sig på. Jeg har i hvert fald en fornemmelse af, at der er noget godt i vente. Indtil videre er jeg meget imponeret over Julia Quinn, og som ekstra bonus viser det sig, at der også kommer en tv-serie i år, der tager udgangspunkt i serien. Jeg glæder mig som et lille barn og er spændt på at se resultatet.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *