“Det blå dyb” af Jennifer Donnelly

image_pdfimage_print

Det blå dyb

Original titel: Deep Blue
Forfatter: Jennifer Donnelly
Serie: Vandflammens Saga
Genre: Fantasy, ungdomsroman
Sider: 349
Forlag: Alvilda
Oversat af: John Lysmand
Udkom: 6. oktober 2015

DUO stjerner III

 

 

En bog som bringer dig en masse spænding, og åbner op for et nyt og fantastisk univers med en masse havfolk og forskellige væsner.

streg

Resumé

Serafina står overfor en stor dag, hendes forlovelsesdag. Hun burde kun være bekymret for gensynet med prins Mahdi, hendes barndomskæreste. Men hun kan ikke lade være med at tænke på hendes mareridt som hun har haft natten før. En drøm hvor en flok havhekse hidkalder hende, og en stor ondskab bliver bragt til live. Serafina og hendes veninde Neela ender på flugt efter at en fjendtlig hær angriber dem under ceremonien. De finder ud af at de deler sammen drøm sammen med fire andre, og udvikler hurtigt et ubrydeligt bånd efter de finder ud af en hemmelig sammensværgelse, som truer hele deres verden.

streg

Anmeldelse

En af de første ting som virkelig fangede mig i ’Det blå dyb’, er universet som man bliver præsenteret for. Det var helt igennem gennemført. Forfatteren havde virkelig tænkt over det hele, deres tøj, hvordan det ser ud og hvordan de lever. Der var rigtig mange gode beskrivelser med, som gjorde at man selv havde lyst til at være der, og man kunne leve sig rigtig godt ind i livet under vandet. Den del af humoren i bogen var også blevet blandet ind i universet, da de var den måde de snakkede på og selv bandede på. Det var rigtig underholdende at læse.

De gode beskrivelser var også med til, at jeg rigtig godt kunne lide Serafina. Jeg kunne forholde mig til hende, og hun fremstod rigtig realistisk. Hun var fuld af mod og et stort hjerte. Hun kæmpede med en masse problemer og følelser, som jeg nemt kan forholde mig til, og dette var rigtig godt. I bogen skifter man lidt mellem Serafina og veninden Neela, og dette synes jeg egentlig var unødvendigt. Jeg vidste ikke rigtig hvem jeg læste om når det skiftede, og så skulle jeg lige bruge lidt tid på at finde ud af om hvem af dem det var.

’Det blå dyb’ er fyldt med spænding, kærlighed og venskab. Jeg kunne slet ikke lægge bogen fra mig igen, fordi der hele tiden var gang i den. Jeg kan altid godt lide bøger som indeholder god spænding. I ’Det blå dyb’ handlede det meget om flugt fra dødsrytterne. I starten var det meget svært at navigere hvor man var henne i universet, men eftersom at veninderne får et mål de skulle nå, så blev det nemmere og dette gjorde at bogen ikke blev for langtrukken.

Jeg kan helt sikkert anbefale ’Vandflammens saga – Det blå dyb’, fordi det er et helt andet univers, som man bliver præsenteret for med en masse spænding og spændende væsner. Jeg glæder mig helt sikker til at læse fortsættelsen til serien.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.