“Det dybe vand” af Paula Hawkins

image_pdfimage_print

Det dybe vand

Original titel: Into the Water
Forfatter: Paula Hawkins
Genre: Thriller, krimi

Forlag: Gyldendal
Sider: 439
Udgivelsesdato: 17. august 2017

 

 

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Denne thriller roman tager dig med ind i en historie, om hvordan små misforståelser kan ende rigtig galt, og hvordan ét mord kan sætte gang i en hel række ulykker.

streg

Resumé

Nel Abbott bliver fundet død i floden. Politiet mener, hun selv sprang. Jules har ikke haft kontakt med sin storesøster i mange år, men nu bliver hun konfronteret med den fortid, som hun så ihærdigt har prøvet på at glemme alt om. Derudover bliver hun også nødt til at tage sig af Nels teenagedatter, for der er ingen andre til at gøre det. Det er svært at skulle være den voksne og tage ansvar, når stedet frembringer alle de dårlige minder fra hendes barndom.

streg

Anmeldelse

Som det første vil jeg sige, at romanen var lidt svær at komme i gang med. Man bliver hurtigt præsenteret for en stor gruppe mennesker, og det var for mig svært at overskue, hvem de var, og hvad de havde med hinanden at gøre. Jeg blev flere gange nødt til at gå tilbage i bogen for at genlæse nogle sider, så jeg blev helt klar over, hvem de forskellige personer var, og det ødelagde desværre lidt starten for mit vedkommende.

Når det er sagt, vil jeg gerne sige, at den på flere måder også er god. Forsiden er meget enkel at se på, og det kan jeg personligt rigtig godt lide. Den er lidt speciel at røre ved, da alle bogstaverne er helt glatte i forhold til den ellers matte baggrund. Baggrunden forestiller noget vand, som jeg går ud fra skal forestille druknedybet, hvilket er et sted, der har stor betydning igennem hele bogen. Ringene i vandet påvirker titlen og får bogstaverne til at virke levende og allerede der, fik jeg et indtryk af, at historien ville blive mystisk.

Fortællervinklen skifter mellem jeg-fortæller og tredjepersons-fortæller. Jeg-fortælleren skifter også mellem flere af romanens karakterer, hvilket giver os som læsere et større indblik i, hvad personerne tænker og føler. Det er en god måde, at fortælle os om, hvad der sker rundt omkring selvom hovedpersonen ikke nødvendigvis er tilstede.

Jeg mener, at aldersgruppen for denne thriller er 16+. Min begrundelse er, at langt de fleste af karaktererne i romanen er voksne, og det vil derfor efter min mening, være svært at identificere sig med dem. Samtidig er tempoet heller ikke ekstremt højt, hvilket jeg tænker kan virke kedeligt for børn og unge. Sidst men ikke mindst, har den også nogle voldsomme scenarier, hvilket igen bidrager til min vurdering af aldersgruppen.

Gennem hele bogen taler Jules til sin døde søster Nel. Det skal man lige vænne sig til, da man i starten ikke rigtig ved, hvem hun siger ”du” til. Når man først har vænnet sig til det, er det meget sjovt at være inde i hovedet på Jules og være tilskuer til, hvordan hun tænker Nel ville svare.

Slutningen er relativt åben, hvilket er super dejligt, da der så er plads til meddigtning. Der er samtidig ikke for meget af det, så man sidder tilbage og slet ikke har svar på noget. Romanen har dig virkelig også helt til allersidste linje. Jeg har sjældent oplevet, at en roman har gjort mig nysgerrig helt til bogstaveligtalt allersidste linje. Uden at spoile, kan jeg godt sige, at man først finder ud af, hvad der skete med Nel til slut, og det er meget fedt, fordi man hele tiden prøver at gætte sig frem til det.

Alt i alt er det en spændende bog, som gør dig bevidst om, hvordan små misforståelser kan ende grueligt galt, hvordan vold sætter sig for livet, og om hvor vigtigt det kan være at snakke om tingene, i stedet for at ignorere det og prøve at glemme.

streg

Skrevet af Clara Juul


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.