“Det knuste rige” af Erin Watt

image_pdfimage_print

Det knuste rige

Original titel: Cracked kingdom
Forfatter: Erin Watt
Serie: The Royals
Genre: Skønlitteratur
Sider: 301
Oversat af: Merete Rostrup Fleischer
Forlag: Flamingo
Udgivelsesdato: 16. maj 2019

DUO stjerner III

 

 

 


Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret.

Jeg var faktisk ret vild med ’Det knuste rige’. Det var som om man fik lov til at starte på en frisk med begge hovedpersoner, og jeg var ret vild med det.

streg

Resumé

Hartley ligger på hospitalet med hukommelsestab, og Seb ligger i koma efter bilulykken. Easton er splittet i to, da alle er hurtige til at give Hartley skylden for ulykken. Hartley kan ikke huske noget fra de sidste 3 år, og hun husker ikke prøvelserne, som hun og sin familie har været igennem. Men da hun kommer hjem og i skole igen, finder hun hurtigt ud af, at ikke alt er som det ser ud til. Alle prøver at fortælle hende noget om sig selv eller fortiden, men hvem kan hun overhovedet stole på, når hun intet husker? Easton gør, hvad han kan for at hjælpe hende med at huske og passe på hende og vise hende, hvad han føler for hende.

streg

Anmeldelse

Det er ikke en hemmelighed, at jeg var en smule skuffet efter at have læst ’Den ustyrlige arving’, da jeg bare havde et rigtig stort problem med hovedpersonerne, som virkelig irriterende mig. Man kan sige at alt bliver vendt på hovedet i ’Det knuste rige’. Jeg ved det er måske ondt at sige dette, men jeg følte at vi kunne starte helt på en frisk og jeg var faktisk ret vild med personerne og handlingen.

En ting jeg rigtig godt kan lide, er at vi får lov til at skiftes mellem at følge Easton og Hartley, hvor i den første bog fulgte vi kun Easton. Dette gjorde bare en stor forskel for mig, fordi man fik både muligheden for at få et andet indblik i Hartley og lærte hendes tanker at kende. En anden ting var også, at i form af ulykken følte jeg, at der skete en forandring med vores hovedpersoner. For Easton var det, at han blev tvunget til at tage sig sammen, da han havde Hartley og Sebastian, som havde brug for ham og Ella, og Callum siger faktisk fra overfor ham på et tidspunkt, som gør at han flytter lidt for sig selv, hvilket kun er godt for ham.

For Hartley har hukommelsestabet en stor betydning. Hun virker ikke længere så tynget af fortiden og kan derfor på en måde starte på en frisk, hvilket hun også beslutter at gøre til sidst. Det kunne jeg rigtig godt lide, selvom at jeg virkelig følte med hende under hele den proces, som hun skal igennem med sin familie, skolen, og hvad der er sandt eller falsk. Derudover behandler andre hende heller ikke særlig godt, så man kunne ikke lade være med at blive påvirket af det og føle med hende.

Der er ingen tvivl om, at jeg kan anbefale at man læser ’Det knuste rige’. Hvis man også var lidt skuffet over ’Den ustyrlige arving’ skal man endelig bare holde ved, fordi det hele bliver bedre her i den anden bog. Jeg glæder mig til at se, hvilket projekt forfatterne går i kast med næste gang, og jeg håber, at vi får et indblik i en af tvillingerne, særligt efter hvad der er sket med dem her i ’Det knuste rige’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.