“Det korrupte rige” af Leigh Bardugo

image_pdfimage_print

Det korrupte rige

Original titel: Crooked Kingdom
Forfatter: Leigh Bardugo
Serie: Six of Crows
Genre: Fantasy
Sider: 536
Oversat af: Mette Stepnicka
Forlag: CarlsenPuls
Udgivelsesdato: 7. juni 2018

DUO stjerner III

 

 

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret

Forfatteren Leigh Bardugo har gjort det igen. Hun har skrevet en fantastisk bog med en vildt plot og nogle vidunderlige hovedpersonerne. Men det var dog langt fra den afslutning jeg kunne have ønsket mig.

streg

Resumé

Kaz og hans hold er blevet snydt, efter at have udført det mest dristige kup, hvor de ikke forventede at komme derfra med livet i behold. Men nu må de i stedet kæmpe for deres liv og komme op med den allerbedste og vildeste plan de endnu har udtænkt, for at alle enderne skal kunne samles. Magtfulde kræfter fra hele verden samles nemlig, for at finde ud af hemmeligheden bag det farlige stof Jurda Parem. 

streg

Anmeldelse

Jeg havde glædet mig meget til at komme tilbage i Leigh Bardugo’s univers i Ketterdam. Den første bog sad fortsat helt oppe i min hukommelse, og jeg var spændt på at se, hvad vi ville komme til at opleve i den sidste bog. Jeg synes fortsat, hun skriver rigtig godt, og det bliver ikke mindre i ’Det korrupte rige’. Tværtimod synes jeg faktisk bare det bliver bedre, fordi enderne når sammen og hun får beskrevet et plot og en plan, som overstiger mine klare forventninger, og det hele fungerer bare.

Jeg kan fortsat rigtig godt lide personerne. Jeg har helt sikkert mine yndlings, men alligevel når vi at komme rigtig godt ind på alle personerne, at jeg nu sidder tilbage med en følelse af, at jeg holder af alle de personer, som vi møder, på hver sin måde. Vi følger jo som sagt dem alle sammen på kryds og tværs, og det fungerer super godt. Man får nogle forskellige vinkler på situationer, flere forskellige problemer og følelser som de slås med og selvfølgelig en masse spænding, som gør at man bliver nødt til at læse videre.

En lille ting, som jeg er en smule skuffet over, er altså slutningen. Det var på ingen måde sådan, at jeg ville have at bogen skulle slutte, og det var på ingen måder okay gjort af forfatteren. Her vil jeg næsten forlange, at den bliver skrevet om, så jeg kan få den slutning, som jeg ønsker. Men alligevel er det også godt, at hun tør bryde med alle forestillingerne om, hvad en lykkelig slutning er, og hvad læseren måske forventer at der kommer til at ske, og hvordan den kommer til at slutte.

Alt i alt vil jeg sige, at jeg er meget imponeret over skrivemetoden, og hvordan plottet og planen i bogen bliver udført. Det er meget vellykket og meget fængslende for læseren, og det er helt sikkert også derfor, at jeg kan anbefale, at man tager fat i denne serie eller de andre bøger fra forfatteren. Jeg vil i hvert fald meget gerne læse mere fra hende, og glæder mig til at se, hvad fremtiden bringer.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.