“Det uendelige hav” af Rick Yancey

Det uendelige hav

Original titel: The Infinite Sea
Forfatter: Rick Yancey

Serie: Den 5. bølge
Genre: Science fiction
Oversat af: Elisabeth Kiertzner
Sider: 322
Forlag: Gyldendal
Udkom: 26. februar 2015

duo 4½

 

 

 

Jeg var helt blæst væk over den anden bog i serien ’Den 5. bølge’, som rummer spænding, masser af science fiction og ikke mindst kærlighed.

streg

Resumé

Fire bølger har Cassie Sullivan nu overlevet. Jorden er snart udryddet for mennesker og dette giver Cassie og hendes venner et valg der skal træffes. Skal de blive hvor de er, i håb om at ”De Andre” ikke finder dem? Skal de begive sig ud for at finde andre overlevende, samt finde en måde at overleve selv?

Ingen af dem er helt sikre på hvad ”De Andre” er villige til at gøre for at udrydde menneskeheden, men en ting er helt sikkert: De vil angribe igen. Vil Cassie og hendes venner være i stand til at rejse sig og kæmpe i den ultimative krig mellem håb og håbløshed, og liv og død?

streg

Anmeldelse

Jeg havde egentligt ret store forventninger til denne bog, fordi jeg var vild med den første i serien. Jeg kan personligt rigtig godt lide genren science-fiktion, når det omhandler verdens undergang og dette lever bogen godt op til. ’Det uendelige hav’ starter også utrolig godt, og jeg kan rigtig godt lide coveret på bogen. Det var utrolig flot og gav mig lyst til at åbne bogen og begynde at læse.

’Det uendelige hav’ starter der, hvor ’Den 5. bølge’ slutter. Man følger Cassie og hendes venner efter eksplosionen på Camp Haven. Jeg kunne rigtig godt lide at man forsætter der, hvor den anden slap, fordi jeg sad i hvert fald tilbage med en masse spørgsmål i slutningen af ’Den 5. bølge’ og kunne slet ikke vente med at finde ud af, hvad der er sket med Cassie, Sam, Ben og ikke mindst Evan. Jeg vil så dog sige at man lige skulle ind i bogen i starten, for at finde ud af hvem af hovedpersonerne man fulgte.

Forfatteren Rick Yancey har nemlig delt bog op i nogle afsnit, hvor man følger en ny hovedpersons tanker i hvert afsnit og dette synes jeg fungerer utrolig godt. Man var ikke i tvivl om, at man ville følge en ny hovedperson og det var rigtig godt at få indblik i de forskellige personer, selvom der lige gik et par sider inden man vidste, hvem man fulgte.

’Det uendelige hav’ gav mig utrolig meget. Der er masser kærlighed i bogen. Kærlighed når det er umuligt, kærlighed mellem familie, og kærlighed mellem venner. Derud over handler ’Det uendelige hav’ i den grad også omkring den ultimative krig, og om at have håb i en uoverskuelig situation i krigen om liv og død.

Jeg havde egentligt en masse spørgsmål til ’Det uendelige hav’, fordi man var spændt på at finde ud af hvad der var sket med Cassie og Evan. Jeg fik svar på nogle af dem og det var i hvert fald det vigtigste for mig, men ’Det uendelige hav’ gav mig også en masse nye spørgsmål, som jeg slet ikke kan vente med at få svar på i en forhåbentlig forsættelse.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *