“Det værste, hun gjorde” af Alice Kuipers

cover


Titel på bogen: Det værste hun gjorde
Forfatternavn: Alice Kuipers
Originaltitel: The worst thing she ever did
Udgivelsesdato: 15. marts 2013
Oversat af: Jørgen Nordenhof
Sidetal: 188
Forlag: Alvilda

DUO stjerner III

 

Jeg elskede allerede Alice Kuipers, forfatteren, allerede før jeg læste denne bog, og hun skuffer bestemt ikke! “Det Værste, Hun Gjorde” fik mig igennem hele følelsesregistret – den er så utroligt velskrevet.

streg

Resumé

Sophie føler ikke, hun hører til nogle steder. Hun kan slet ikke snakke med sin mor, og Abigail, hendes bedste veninde, virker næsten fremmed for hende. Hun ved, at hun burde komme videre, tage sig sammen i skolen, lave noget med sine venner, leve livet. Men det kan hun bare ikke.

Ikke efter det forfærdelige, der skete. Hun vil helst af alt bare glemme det. Hendes psykolog, som hun hader men bliver tvunget til at gå til, vil have hende til at skrive dagbog, for måske kan det hjælpe hende.

Hun får en notesbog og går i gang. Og måske vil det faktisk hjælpe hende at få skrevet alle sine tanker ned.

streg

”Det værste, hun gjorde” er skrevet i dagbogs-form. Det gør, at man virkelig kommer ind i hovedet på Sophie på en helt anden måde, end hvis det havde været en trejdepersons-fortælling.  Sproget er også meget karakteristisk teenage-præget, dog uden det bliver for meget. Sophie har mange uudtalte tanker (især om det, der skete), og det er som om, at hun åbner sig mere og mere op, jo længere tid hun skriver.

Sophie er meget nem at relatere til – ud over hændelsen har hun også helt almindelige teenage-problemer med skolen, veninder, kæreste og familie. Det bidrog til, at bogen blev lidt mere hverdagsagtig, mere down to earth, og det kunne jeg rigtig godt lide. Sproget er også helt fantastisk. Det er så godt og beskrivende, at jeg på et tidspunkt tog mig selv i at have gåsehud.

Der går forholdsvist lang tid, før man rigtig finder ud af, hvad det egentlig var, der skete. I små bidder bliver brikkerne samlet, så det til sidst er et færdiglavet puslespil, et billede af, hvad der skete. Den måde, det blev bygget op gjorde også, at jeg virkelig ikke kunne lægge bogen fra mig. Jeg kom igennem de godt 200 sider på en enkel eftermiddag.

Jeg har tidligere læst Alice Kuipers’ første bog, ”Livet på Køleskabsdøren”, og den er jeg helt vild med. Derfor blev jeg virkelig glad, da jeg fandt ud af, at det var hende, der havde skrevet ”Det værste, hun gjorde”, for jeg elsker hendes måde at skrive på.

Jeg vil helt klart anbefale ”Det værste, hun gjorde” til dig, der gerne vil læse en rigtig god og eftertænksom ungdomsbog, hvor man kommer igennem hele følelsesregistret. 

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *