“Det var altid dig” af Colleen Hoover

Det var altid dig

Originaltitel: Regretting You
Forfatter: Colleen Hoover
Oversat af: Randi Bjerre Høfring
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Genre: Kærlighedsroman
Sider: 471
Udgivelsesdato: 4. maj 2021

DUO 6 stjerner

 

 

 

Tak til Lindhardt og Ringhof for anmeldereksemplaret.

‘Det var altid dig’ var en bog, som både rørte mig dybt og satte sin spor, hver gang den smed en ny bombe.

streg

Bagsidetekst

Morgan Grant og hendes sekstenårige datter, Clara, kunne ikke være gladere for at være så forskellige. Morgan er fast besluttet på at forhindre sin datter i at begå de samme fejl, som hun selv gjorde, som ung. Hun måtte nemlig udsætte sine egne drømme, da hun blev gravid og gift som helt ung. Og Clara vil gøre alt for ikke at ende som sin mor; forudsigelig og kedelig.

streg

Anmeldelse

Det er ikke så tit, jeg på den måde følte, at en bog blev ved med at smide bomber, den ene mere skelsættende end den anden. Hold nu op, hvor blev jeg ramt af historien i ‘Det var altid dig’, som har sorg som omdrejningspunkt, og hvordan man bearbejder sorg.

Det at miste, er jo utroligt hårdt i forvejen, men når man så samtidig bliver konfronteret med den ene hemmelighed efter den anden, så bliver det næsten ubærligt, og mit hjerte knugede sig i hvert fald sammen ad flere omgange. Det vidner dog også om, at her er en forfatter, som forstår at gribe læseren og ramme der, hvor det kan gøre mest ondt, og derigennem får bogen en endnu større indvirkning på en.

Morgan og hendes datter, Clara, er som nat og dag, og det kommer virkelig godt til udtryk i bogen, hvor deres reaktioner er så forskellige. Morgan har altid været vant til at ofre sig for familiens bedste og beskytte dem for enhver pris, men pludselig bliver gulvtæppet flået væk under hende, og det sætter gang i en masse.

Clara forsøger at håndtere sorgen og søger blandt andet støtte fra en fyr, hun har et crush på, men som hendes forældre har altid været imod, at hun skulle have noget med ham at gøre, og lige den del kan man sagtens finde i andre bøger. Der er dog en række begivenheder i bogen, som gør den relation til noget specielt, og det var fedt, at Colleen Hoover kunne nytænke det, så det blev ved med at være interessant.

‘Det var altid dig’ satte kæmpe spor hos mig, og det er en bog, jeg ikke lige glemmer foreløbig. Jeg er helt vildt med de her bøger, der ryster mig lidt i mine følelser, og det har Colleen Hoover også formået med nogle af hendes andre bøger. De seneste bøger, hun har udgivet, har nogle mere alvorlige emner, end jeg mindes om de første bøger, men det er kun fedt at hun udfordrer sig selv og os læsere på den måde.

streg

 

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *