“Diabolik” af S. J. Kincaid

Diabolik

Original titel: The Diabolic
Forfatter: S. J. Kincaid
Serie: Afdeling Q
Genre: Science fiction, undgomsbog
Sider: 371
Forlag: Carlsen
Udkom: 4. november 2016

DUO stjerner III

 

 

 

 

’Diabolik’ var en spændende overraskelse. Jeg kunne rigtig godt lide universet, som var noget, jeg ikke har læst før. Jeg ville faktisk bare gerne have mere.

streg

Resumé

En diabolik er skabt til at være ubetinget loyal overfor sin ejer. Den er en nådeløs dræbermaskine og intet skal stå i vejen mellem den og sin ejer. Nemesis er diabolik. Hun er bundet til den unge Sidonia og vil til altid ofre sig, hvis hun er i fare. Men Nemesis er ikke en helt almindelig diabolik, hun har nemlig en svaghed, som kan gøre hende til den farligste i hele imperiet, men hun ved det dog slet ikke selv – endnu. Så da Nemesis bliver sendt på mission for at redde Sidonia, ved hun end ikke selv, hvad hun får sat i gang.

streg

Anmeldelse

Det allerførste jeg vil sige om ’Diabolik’ er, at jeg kunne rigtig godt lide forsiden. Den virker bare, fordi den er enkel, men alligevel smuk med den hvide baggrund og den dødbringende sommerfugl. Det er rigtig flot lavet og gav mig endnu mere lyst til at gå i gang med ’Diabolik’ med det samme jeg fik den. Jeg havde ikke de store forventninger til ’Diabolik’, selvom at jeg syntes, den lød vildt spændende ud fra bagsideteksten, så jeg var ret sikker på, at jeg ikke ville blive skuffet, hvilket jeg heldigvis havde ret i. ’Diabolik’ var bare så god! Den var spændende og mindede ikke om noget, jeg havde læst før.

En anden ting som jeg også kunne lide ved ’Diabolik’ var universet. Man bliver smidt ret hurtig ud i universet, som indeholder en masse elementer. Nogle gange skulle man lige finde ud af, hvor man befandt sig henne og hvordan det hang sammen, og der var også gode beskrivelser, som kunne hjælpe mig på vej, men jeg kunne godt have brugt endnu mere. Det var meget interessant skruet sammen med, at vi befinder os i fremtiden med galaksen, men alligevel har et hof, som man egentligt havde før i tiden og lidt stadigvæk, med store kjoler og smykker. Her følger selvfølgelig også alle intrigerne, som man kan finde ved et hof. Det fungerede rigtig godt sammen.

Hovedpersonen Nemesis var faktisk meget nemt at komme ind på. Vi fulgte hende hele tiden og så tingene gennem hendes synvinkel. Det fungerede rigtig godt og jeg kunne rigtig godt lide hende. Hun er meget kold og en dræbermaskine, og hun er ikke bange for noget som helst og tager tingene meget let. Det var faktisk meget forfriskende, at man havde en heltinde, som fra starten var stærk og havde en masse mod.  Tit ser man nemlig, at heltinden er den søde pige, som har en masse kærlighed til alle, men på sin rejse skal finde modet. Her var det lige omvendt, hvor Nemesis havde alt modet, men på sin rejse skulle finde kærligheden og følelserne i sig selv, da diabolikker kan ikke føle kærlighed, kun via båndet til sin ejer, som er kemisk skabt.

Jeg var faktisk lidt ked af det, da ’Diabolik’ var slut, fordi det betød at jeg skulle forlade Nemesis og universet. Jeg kunne rigtig godt lide slutningen, så jeg sad ikke tilbage med en masse spørgsmål, faktisk kun en følelse af, at jeg havde lyst til mere. Jeg kan uden tvivl anbefale ’Diabolik’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *